Fırat'ın Maçından Sonra Almanya Boks Camiası Karıştı - Son Dakika
Spor

Fırat'ın Maçından Sonra Almanya Boks Camiası Karıştı

Fırat\'ın Maçından Sonra Almanya Boks Camiası Karıştı

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Kübalı Hernandez karşısında Dünya Şampiyonluk maçına çıkan ve mükemmel bir performansın ardından yenik sayılan eski Dünya Şampiyonu Fırat Arslan’ın maçının ardından Almanya boks dünyası birbirine girdi.

20.08.2014 17:25

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Kübalı Hernandez karşısında Dünya Şampiyonluk maçına çıkan ve mükemmel bir performansın ardından yenik sayılan eski Dünya Şampiyonu Fırat Arslan'ın maçının ardından Almanya boks dünyası birbirine girdi.

Mücadelenin ardından maç yayın hakkını elinde bulunduran ARD'nin boks yorumcusu ve eski Dünya Şampiyonu boksör Henry Maske'nin, Fırat'ın bu maçı aldığını belirterek, "Fırat kesinlikle bu maçı aldı. Bence hakkı yendi"

demesi ortalığı karıştırdı. Bu sözler birçok arkadaşlığın da sonlanmasına neden oldu. Bunun üzerine maçın promotörü Wilfirer Suerland'ın Maske'ye küfre varan sözleri, ortamın birden gerilmesine neden olurken, iki tarafın antrenörlerinin de 40 yıllık dostluklarının bitmesine hatta birbirlerine hakaret etmesine neden oldu. Dünya Şampiyonluğu'na giden yolda Sauerland kulübü Henry Maske'nin menajerliğini yürütmekteydi.

40 YILLIK DOSTLUK BİTTİ

Boksörümüzün antrenörü Fritz Stunek, rakibin antrenörü Ulli Wegner ile birbirine girdi. Fırat'ın antrenörü Fritz'in, karara itiraz ederek 3 milyonluk alman televizyon seyircisi önünde, "Böyle hakemler boks dünyasını katlediyorlar. Boksa olan ilgiyi azaltıyorlar. Hakkımız yendi, biz maçı kesinlikle kazanmıştık" demesi üzerine 40 yıllık dostu rakip antrenörü Ulli Wegner, Sdunek'e dönerek, "Böyle konuşan birisi benim arkadaşım ve dostum olamaz" dedi. Bu kelimelere kızan Fritz Sdunek de, Wgener'e, "Bizim dostluğumuz 40 yıl önce bitmişti zaten, sen neden bahsediyorsun" şeklinde cevap verdi.

VEDAT ALYAZ: "MAÇ TEKRARLANACAK"

Sauerland'ın varisi olarak görülen Kalle Sauerland ile Fırat'ın ikinci antrenörü arasında da ateşli bir tartışma yaşanırken, Kalle'nin 'kapa çeneni sen kim oluyorsun' şeklindeki çıkışı Alman boks tarihinde görülmemiş bir olay olarak ta tarihe geçti. Boksörümüzün basın danışmanı Vedat Alyaz yaptığı açıklamada, "Bu olay Alman boks tarihine bugüne kadar yaşanmış olan en geniş kapsamlı ve ağır tartışma olarak geçti. Ülkenin saygın gazeteleri de manşetlerinde Fırat Arslan'ın maçı kazandığını ve kendisine haksızlıklar yapıldığını yazarken, tartışmaların boyutunun çok büyük olduğundan bahsetti. Olayların ardından Sauerland bir açıklama yaparak, Fırat Arslan ile Hernandez'in önümüzdeki aylarda Stuttgart'ta yeniden bir rövanş maçı yapacaklarını açıkladı" şeklinde konuştu. - STUTTGART

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fırat'ın Maçından Sonra Almanya Boks Camiası Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement