Fırat, Urfa'nın Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

Fırat, Urfa'nın Gururu Oldu

Fırat, Urfa\'nın Gururu Oldu

Şanlıurfalı sporcu Murat Fırat Türkiye'yi temsilen katıldığı Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

03.07.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Urfalı sporcu Murat Fırat, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor kulübü alt yapısında yetişen ve bu sezon başında ASKİ Spor Kulübü'ne transfer olan Murat Fırat, hem Şanlıurfa'yı hem de Türkiye'yi gururlandırdı.

Müsabakada 60 kiloda Moldovalı, Bulgar ve Rus rakiplerini mağlup ederek finale yükselen Murat Fırat, Ukraynalı sporcu Parviz Nasibov ile altın madalya için mücadele etti.

Mücadele içerisinde geçen final müsabakasında rakibini 6-2 mağlup eden Murat Fırat, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Böylelikle ilk defa bir Urfalı, olimpik branşta Avrupa Şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Milli sporcu Fırat yetiştiren ve bu günlere gelmesinde büyük emeği olan Antrenörleri Ahmet Dedeoğlu, İsmail Çadırcı ve Eshat Yanar milli sporcu Murat Fırat ile büyük gurur duyduklarını söyledi.

Amaçlarının vatani değerlerine bağlı olan olimpiyatlarda Urfa'yı temsil edecek olan sporcular yetiştirmek olduğunu vurgulayan antrenörler var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise genç ve başarılı Murat Fırat'ı tebrik ederek spor hayatında başarılar diledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fırat, Urfa'nın Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement