Fıstık Kabuğundan Süs Eşyası Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Fıstık Kabuğundan Süs Eşyası Yapıyorlar

Siirt fıstığının kabuğu, çöpe atılmak yerine kadınlar tarafından süs eşyasına dönüştürülüyor.

08.08.2016 11:10

Siirt fıstığının kabuğu, çöpe atılmak yerine kadınlar tarafından süs eşyasına dönüştürülüyor.

Eruh Kaymakamlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında oluşturduğu Kadın Toplum Merkezi, kadınların boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini, mesleki eğitim kurslarıyla farklı alanlarda beceri kazanmalarını ve sonrasında aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlıyor.

Kursiyer kadınlar, Siirt fıstığının çöpe atılan kabuğunu değerlendirerek süs eşyasına dönüştürüyor.

Kadın Toplum Merkezi Müdürü Leyla Birlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce tamamlanan merkez binasında açtıkları ahşap, cam boyama, takı ve resim kursları ile kursiyerlerin gelir elde etmesine yönelik beceri kursları düzenlediklerini söyledi.

Birlek, kentin en önemli marka ürünleri arasında yer alan Siirt fıstığının her yönüyle değerlendirilmesi amacıyla yaptıkları çalışmayla fıstığın çöpe atılan kabuğunu süs eşyası haline dönüştürdüklerini kaydetti.

Bu sayede Siirt fıstığının kabuğunun çöpe atılmasını önleyerek, süs eşyası yaptıklarını aktaran Birlek, "Bu kapsamda ilk olarak kursiyerlerimiz fıstık kabuklarını özgü tasarımlarıyla yağlı boya ve ahşap vernikle farklı renklere boyadı. Ardından boyadığımız fıstık kabuklarını cam, boncuk ve zincirle birleştirerek tablo çerçevesi, yakalık, küpe ve gerdanlık gibi ürünler yaptık. Bu sayede ünlü Siirt fıstığının çöpe atılan kabuğuna hayat verdik." diye konuştu.

En önemli amaçlarından birinin kadını piskososyal açıdan rahatlatmak olduğunu ifade eden Birlek, şöyle konuştu:

"Merkezle tanışan kadınlara kursların dışında kadın ve çocuk sağlığı ile çocuk eğitimi konularında uzmanlar tarafından seminer veriliyor. Haftanın bir günü de kursiyerlerimizle sinema günü düzenleyip film izliyoruz ayrıca genç kızlarımız kütüphanede kitap okuyup ders çalışabiliyor. 60 kursiyerin katıldığı kurslara her geçen gün ilgi daha fazla oluyor."

Birlek, gelecek yıl ebru ve seramik kursları da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Fıstık Kabuğundan Süs Eşyası Yapıyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fıstık Kabuğundan Süs Eşyası Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement