Fitch'ten Türk Şirketlerine Uyarı Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Fitch'ten Türk Şirketlerine Uyarı Geldi

Fitch\'ten Türk Şirketlerine Uyarı Geldi

Fitch Ratings, gelecekte Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da döviz kuru risklerine en fazla Türk ve Kazak şirketlerinin maruz kalabileceği açıklamasında bulundu.

03.07.2015 14:14  Güncelleme: 14:29

Kuruluşun resmi sitesinden yapılan açıklamada gelişmekte olan piyasalarda ABD merkez bankası'nın (Fed) olası faiz artırımın yaratabileceği risklere en faza Türk şirketlerinin maruz kalabileceği belirtildi. Fed'in faiz artırımının yaratabileceği döviz kuru hareketlenmelerine

KAZAKLAR'DA RİSK ALTINDA

Türk şirketlerinin ardından en yüksek riske Kazak şirketlerinin maruz kalabileceği vurgulanan açıklamada, Rusya, Ukrayna ve Güney Afrika'daki şirketlerin kur pozisyonlarının çoğunlukla gelecekteki artışlara karşı daha iyi korunmuş (hedged) olduğu kaydedildi.

ÇOK BÜYÜK KISMI ABD DOLARI

"Türk şirketlerinin gelirlerinin büyük kısmı Türk Lirası cinsindenken, borçlarının yüzde 85'inden fazlası ABD doları. Koruma altına alınmamış (unhedged) döviz riskine maruz kalınması yerel para birimi zayıfladıkça mali ölçütlerde bozulmalara neden olabilir.

BÜYÜK RİSK

Döviz piyasalarına erişimin sınırlı olabileceği durumlarda bazı şirketlerin hızlıca para bulma ihtiyacının yol açtığı tek kalemde yapılan ödemeler, riskleri artırıyor." Açıklamada, EMEA bölgesindeki şirketlerin döviz kuru, faiz artışı ve piyasalardaki zayıflamadan kaynaklanabilecek risklere birkaç sene öncesine kıyasla daha hassas olduğu vurgulandı.

Son Dakika Ekonomi Fitch'ten Türk Şirketlerine Uyarı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Türk economist..: Fitch ide ben uyarıyorum yakında batacaksınız 4 0 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Dolar olur 3.50 AKP yapar 1 3 Yanıtla
  • Ğ: Istikrar sürsün 2 0 Yanıtla
  • iyiler er yada gec kazanir asil kazanan hep iyiliktir: Uyari mi tehdit mi pislikler.turkiyeyle ugrasmaya devam ediyorlar.ekonomi parametrelerini spekulasyon yaparak manuple ediyorkar psikolojideki kendini gerceklestiren kehanetle ayni mantik var.arabayi istedikleri guzergaha mecbur etmek istikamet degistirmek isteyenler spekukasyon yaparak piyasayi korkutarak urkuterek panik yaptirarak dogal akisina mudahale ediyorlar.turkiyeyi suriyeye iraka libyaya misira dondurmek isteyenler her girisimlerinde istedikleri basariya ulasamama sebeplerini gormek icin geri bildirim yapiyor bulduklari nedenlere yogunlasiyorlar ki sonraki hamlede altin vurusu yapip amaclarina ulassinlar.turkiye ekonomisini kisirlastirici geriletici anlasmalara duzeneklere ragmen durduramamalari onlari kudurtuyor.kredi derecelendirme kurumuydu ottu puskuldu aciklama yapiyorlar turkiyeyi uyariyorlarmis ayyy cok duygulandim ne kadar iyiler dimi ya 1 0 Yanıtla

Advertisement