Fkö'nün İsrail'le Güvenlik Koordinasyonunu Durdurması - Son Dakika
Güncel

Fkö'nün İsrail'le Güvenlik Koordinasyonunu Durdurması

İsrail Göçmen Bakanı Ze'ev Elkin, Filistin yönetiminin, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırarak "tabutuna yeni bir çivi çakmış olacağını" söyledi.

11.02.2016 21:31

İsrail Göçmen Bakanı Ze'ev Elkin, Filistin yönetiminin, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırarak "tabutuna yeni bir çivi çakmış olacağını" söyledi.

Elkin, İsrail devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Filistin yönetimi çeşitli nedenlerden dolayı haritadan silinmeye devam ediyor ve İsrail'le güvenlik koordinasyonunu durdurarak tabutuna yeni bir çivi çakıyor" dedi.

Ramallah yönetiminin, 1993 yılında İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında imzalanan "Oslo Anlaşması" sayesinde ayakta durduğunu ve söz konusu anlaşmanın en önemli maddesinin güvenlik işbirliği olduğunu savunan İsrail Göçmen Bakanı Elkin, "Filistin yönetimi, Oslo Anlaşması'na bağlılığını sonlandırdığını açıklamasıyla buharlaşıp gider. Bu tür adımların uluslararası arenada İsrail'e bir zararı olmaz" ifadesini kullandı.

FKÖ Yönetim Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistinlileri her gün öldürmeyi, saldırılarını ve Filistin topraklarında yerleşim yerleri inşa etmeyi sürdüren İsrail, Filistin ile olan güvenlik koordinasyonu anlaşmasının tek taraflı olarak işlemesini istiyor" dedi.

FKÖ bünyesindeki Merkez Komite, 5 Mart 2015'te İsrail ile olan güvenlik koordinasyonunun tüm yönleriyle iptal edilmesi kararı almıştı. Bu karar fiili olarak uygulanmamıştı.

İsrail-Filistin arasında imzalanan 1993 Oslo ve 1995'teki Taba antlaşmalarına göre güvenlik koordinasyonu, İsrail'le karşılıklı bilgi paylaşımını öngörüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fkö'nün İsrail'le Güvenlik Koordinasyonunu Durdurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement