Flash Invaders ile Dünyayı Gezerken Oyun Oynayın - Son Dakika
Teknoloji

Flash Invaders ile Dünyayı Gezerken Oyun Oynayın

Flash Invaders ile Dünyayı Gezerken Oyun Oynayın

Normalde oyun oynarken yerinizden kalkıp sokağa çıkmanız gerekmez. Ama Flash Invaders oynarken başka bir şehire gitmeniz bile gerekiyor.

28.08.2014 18:01

Normalde oyun oynarken yerinizden kalkıp sokağa çıkmanız gerekmez. Ama Flash Invaders oynarken başka bir şehire gitmeniz bile gerekiyor.

Akıllı telefonlar ortaya çıkıncaya kadar, mobil oyunculuk bir Nintendo Gameboy alıp en fazla arkadaşınızın evine gitmekten ibaretti. Ama akıllı telefonlar mobil oyunculuk kavramını tamamen değiştirdi. Buun üzerine bir de telefonların GPS özelliğinden faydalanan, lokasyon bazlı oyunlar eklenince artık yerimizde oturamaz olduk.

Bunların içinde en bilineni Google'ın lokasyon bazlı veri kullanan Ingress isimli oyunu. Ingress'i oynayabilmek için bulunduğunuz şehirde gezmeniz, haritada belirtilmiş yerlere gidip oraları sanal dünyadan ele geçirmeniz ve karşılaştığınız sanal düşmanlarla (yani gerçek hayattaki başka oyuncular) savaşmanız gerekiyor.

Fakat Flash Invaders isimli yeni bir mobil oyun bu "lokasyon bazlı oyun" konseptinde çıtayı epey yukarı çekiyor. Çünkü Flash Invaders'da ilerleyebilmek için dünyanın çeşitli şehirlerine yolculuk etmeniz gerekli. "Invader" kod adlı bir Fransız sanatçının kafasından çıkan oyun, çeşitli şehirlerde belli binaların üzerinde bulunan ve oyun kültürüne göndermelerle dolu piksel piksel sanat eserlerini bulup fotolarını çekmek üzerine kurulu.

İlk aklınıza gelen şeyi tahmin edebiliyoruz ve hayır, bir şehirde saklı sanat eserini bilgisayarda bulup, fotoğraf çekip oyunda puan kazanmanız mümkün değil. "Lokasyon bazlı" kısmını atlamayın, Flash Invaders oyunu GPS verisine bakarak hakikaten çekmeniz gereken resmin fiziksel olarak bulunduğu yerde misiniz diye kontrol ediyor çünkü. Flash Invaders bu anlamda türünün ilk örneklerinden biri, çünkü size yaratıcısını fiziksel dünyada takip etme ve gittiği yerlere gitme şansı veriyor.

Şu anda 785 kişinin aktif olarak oynadığı Flash Invaders'da, şimdiye kadar keşfedilen imajların bulunduğu şehirlerin haritasını galeride görebilirsiniz ama buraya tıklayarak gideceğiniz web sitesinde harita devamlı güncelleniyor. Ayrıca eğer siz de gerçek bir dünya gezgini iseniz, oyunu indirip bu dev maceraya katılmak isteyebilirsiniz. Oyunu iOS cihazlara indirmek için buraya, Android cihazlara indirmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

The post Flash Invaders ile Dünyayı Gezerken Oyun Oynayın appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Flash Invaders ile Dünyayı Gezerken Oyun Oynayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement