Foça'da 'Slow Food Yeryüzü Pazarı' Günü - Son Dakika
Yerel

Foça'da 'Slow Food Yeryüzü Pazarı' Günü

Foça\'da \'Slow Food Yeryüzü Pazarı\' Günü

İZMİR (İHA) – Foça’da Pazar günleri kurulan Slow Food Foça Yeryüzü Pazarı, tüketicilerin direkt olarak üreticilerden alışveriş yapmasına olanak sağlıyor.

06.11.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR (İHA) – Foça'da Pazar günleri kurulan Slow Food Foça Yeryüzü Pazarı, tüketicilerin direkt olarak üreticilerden alışveriş yapmasına olanak sağlıyor.

Pazar günleri Slow Food Foça Zeytindalı Birliği işbirliği ile Foça'da kurulan Yeryüzü Pazarı, ilçeyi ziyarete gelenlerin uğrak yeri oldu. Pazarda üreticiler kendi ürettikleri, yetiştirdikleri hasat ettikleri, konserve yaptıkları ürünleri satabiliyor. Üreticiler mevsimine göre ürettikleri domates, patlıcan, yenilebilir doğal otlar, meyve, kurutulmuş meyve, zeytin, süt, yoğurt, tereyağı, peynir türleri, yumurta, bal, sirke, baklagiller, yerinde pişirilen yiyecekler, tarhana, erişte ve makarna gibi ürünleri satıyor. "Doğal ürün" kuralına uymayan üreticilerin sözleşmeleri ise tek taraflı olarak feshediliyor.

Tüm İzmirlileri Yeryüzü Pazarına beklediklerini kaydeden Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen, "Pazar merkezinden en çok 40 km uzaklıktan gelen üreticilerin bölgede var olan ürünlerini veya geçmişte var olmuş, unutulmak üzere olan yemek kültürünü yaşatmak, korumak, katkıda bulunmak ve gelecek nesillere iletmek için sosyal ilişkiler kurarak üreticilerle tüketiciyi buluşturuyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da 'Slow Food Yeryüzü Pazarı' Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement