Foça'da Temiz Plaj Harekatı - Son Dakika
Yerel

Foça'da Temiz Plaj Harekatı

Foça\'da Temiz Plaj Harekatı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın yürüttüğü proje kapsamında bir saatlik sualtı temizliği yapıldı.

12.08.2014 22:12  Güncelleme: 09:54

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) düzenlediği, Foça Dalış Merkezi ve Foça Belediyesi'nin destek verdiği "Mavi Bayrak, Plaj, Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri" projesi kapsamında bir saatlik sualtı temizliği yapıldı.

7 -13 Ağustos 2014 tarihleri arasında bu yılın pilot bölgesi olarak seçilen Foça Karakum Plajı'nda gerçekleştirilen etkinliklere üniversite öğrencileri, çevre gönüllüleri, Türçev yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Bir haftalık dönemde; 2 dakikada plajda bulunanlarla organize olup temizlik kampanyası, çocuklarla çevre temizliğine yönelik eğlenceli oyunlar, mavi bayrak ve plajlar hakkında şikayet ve önerilerin alınması için anket çalışması yapıldı.

TÜRÇEV Ege Bölgesi Mavi Bayrak Koordinatör Yardımcısı Yetkin Karabinalı çıkan atıklar hariç, memnuniyet duydukları bir çalışma haftası geçirdiklerini söyledi. Yetkin Karabinalı; " Bugün Foça Dalış Merkezinden 6 dalgıç, üniversite öğrencileri, çevre gönüllüsü vatandaşlar, plaj personeli ve TÜRÇEV temsilcileri olarak güzel bir çalışma yaptık. Sürekli kontrol altında olmasına rağmen bir saatlik bir çalışma sonrası yine denizlerimizde görmek istemediğimiz çok miktarda atık çıktı. Bugünkü çalışma bir haftalık programımızın bir bölümü idi. Çalışmamıza katılan, destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı denizlerimize ve çevreye daha duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.

Denizden çıkarılan atıklar Foça Belediyesi Fen İşleri Ekipleri tarafından römorka yüklenerek götürüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Temiz Plaj Harekatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement