Foça'dan Yelkenlilerden Termik Santral Protestosu - Son Dakika
Güncel

Foça'dan Yelkenlilerden Termik Santral Protestosu

Foça\'dan Yelkenlilerden Termik Santral Protestosu

Foça'dan yelkenlilerden termik santral protestosuİZMİR'in Foça İlçesi'nde bir gün önce bisikletli grupların katılımıyla eylem yapan çevreciler, bu kez de Aliağa'daki mevcut ve kurulmak istenen kömüre dayalı termik santrallerine tepki göstermek için denizde eylem yaptı.

01.05.2016 02:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça'dan yelkenlilerden termik santral protestosu

İZMİR'in Foça İlçesi'nde bir gün önce bisikletli grupların katılımıyla eylem yapan çevreciler, bu kez de Aliağa'daki mevcut ve kurulmak istenen kömüre dayalı termik santrallerine tepki göstermek için denizde eylem yaptı. Yaklaşık 20 yelkenli, sahil boyunca tur atıp çeşitli pankart ve dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) yelkencileri, Aliağa'da kurulu ve kurulmak istenen kömüre dayalı termik santrallerine karşı tepki için denizden protesto gösterisi yaptı. Saat 16.00'da Tarihi Beşkapılar Kalesi önünde toplanan yelkenciler, ilçenin en hareketli ve kalabalık bölgesi olan Küçükdeniz Limanına yelken bastı. Balık restoranları ve kafelerin yoğun olduğu, hafta sonunda kalabalık olan bölgeye düdük çalarak gelen yelkenciler, dikkatleri çekti. Eylemde ters döndürülen iki teknenin üzerine çıkan iki sporcu, 'Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar' yazılı pankart açtı. Diğer tekneler ise 'Güneş Bize yeter', 'Kömürün Külüne Muhtaç Değiliz', 'Termik Santrallere Hayır', 'Diren Çipura Diren Barbun', 'Termik Yakıyor Gün Isınıyor', 'Zehir Solumak istemiyoruz' ve '15 Mayıs'ta Aliağa'ya' yazılı dövizler açtı. Sahildeki vatandaşlarda yelkenlilere "Termik Santral istemiyoruz" sloganları atarak cevap verdi.

Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi üyeleri ise Foça Demokrasi Meydanı'nda kurdukları masada açtıkları imza kampanyasına, destek aradı. İmza kampanyasında katılanların sayısının 5 bini aştığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'dan Yelkenlilerden Termik Santral Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement