Fotoğraf Tutkunları '4 Mevsim Aliağa' İçin Yarışacak - Son Dakika
Yerel

Fotoğraf Tutkunları '4 Mevsim Aliağa' İçin Yarışacak

Fotoğraf Tutkunları \'4 Mevsim Aliağa\' İçin Yarışacak

Aliağa ilçesinin tanıtımına katkıda bulunmayı, kente ait bir görsel bellek oluşturmayı ve toplumu fotoğraf sanatına özendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi, ’4 Mevsim Aliağa’ temalı amatör fotoğraf yarışması düzenleyeceğini bildirdi.

26.09.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa ilçesinin tanıtımına katkıda bulunmayı, kente ait bir görsel bellek oluşturmayı ve toplumu fotoğraf sanatına özendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi, '4 Mevsim Aliağa' temalı amatör fotoğraf yarışması düzenleyeceğini bildirdi.

Endüstri kenti Aliağa'nın sanayi dışındaki doğal güzelliklerini ortaya çıkarıp gelecek nesillere aktarmayı da hedefleyen Aliağa Belediyesi, '4 Mevsim Aliağa' temalı amatör fotoğraf yarışması düzenleyecek. Aliağa'nın dört mevsimini anlatan fotoğrafların katılacağı ikinci amatör fotoğraf yarışmasının startı, 28 Eylül 2015 tarihinde verilecek. Son başvuru tarihi 1 Eylül 2016 olarak belirlenen yarışmaya katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği ifade edildi. Sadece Aliağa ilçe sınırları içerisinde çekilmiş fotoğrafların dahil olacağı yarışmada dereceye giren ilk üç yarışmacı profesyonel ve yarı profesyonel olmak üzere fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecek. Yarışmanın dördüncüsüne ise mansiyon ödülü olarak dijital fotoğraf makinesi verilecek. Seçici kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan eserler de, 22 Eylül 2016 tarihinde düzenlenecek ödül töreninin ardından Aliağa Belediyesi Fuaye Salonunda açılacak sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

BAŞVURULAR ELDEN YAPILACAK

Yarışmacıların objektiflerine yansıttıkları eserler, seçici kurulda bulunan Şenol Gök, Yunus Yeşilöz, Özgür Gün, Ozan Çiçek ve Rıdvan Karapehlivan tarafından değerlendirilecek. 16 Eylül 2016 tarihinde belirlenecek olan yarışma sonuçları, Aliağa Belediyesi'nin resmi internet sitesinden duyurulacak. İnternet üzerinden yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyen fotoğraf severler, eserlerini belirtilen başvuru süresince Aliağa Belediyesi Basın Bürosuna elden teslim edecek. Katılımcılar yarışmanın başvuru formuna ve yarışma şartnamesine, Aliağa Belediyesi'nin http://www.aliaga.bel.tr resmi internet adresinden ulaşabilecek.

Herhangi bir coğrafyanın bilinmeyen doğal güzelliklerini, arkeolojik zenginliklerini ve karakteristik özelliklerini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmanın önemine değinen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yarışmanın kentin tanıtımında büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yarışma vesilesiyle kentin sıra dışı güzelliklerini objektiflerine yansıtan fotoğraf tutkunlarının gelecek nesillere de çok kıymetli bir miras aktaracağını anlatan Başkan Serkan Acar, fotoğraf sanatıyla ilgilenen herkesi '4 Mevsim Aliağa' temalı fotoğraf yarışmasına katılmaya davet etti. Aliağa Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl ilçe tarihinde ilk defa bir amatör fotoğraf yarışması düzenlediklerini hatırlatan Başkan Acar, "İlk defa 'Bir Başka Aliağa' adı altında düzenlediğimiz yarışmanın amacına ulaştığını düşünüyorum. Kaldı ki çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu bağlamda temasını '4 Mevsim Aliağa' olarak belirlediğimiz bu yeni yarışmanın hemen her açıdan daha zengin ve başarılı olacağına inanıyorum. Zira öncekine göre bu yarışmada süre çok daha geniş bir zamana yayıldı. Öte yandan '4 mevsim' olarak belirlenen temanın da daha geniş bir yelpazeyi kapsaması katılımcılara mutlaka büyük avantaj sağlayacaktır" diyerek, yarışmaya emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ettiğini dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğraf Tutkunları '4 Mevsim Aliağa' İçin Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement