Fransa, Avustralya'nın 50 Milyar Dolarlık Denizaltı İhalesini Kazandı - Son Dakika
Ekonomi

Fransa, Avustralya'nın 50 Milyar Dolarlık Denizaltı İhalesini Kazandı

Fransa, Avustralya\'nın 50 Milyar Dolarlık Denizaltı İhalesini Kazandı

Kraliyet Donanması için inşa edilecek denizaltı ihalesini Fransa'nın DCNS şirketinin kazandığını Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull açıkladı.

26.04.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kraliyet Donanması için inşa edilecek denizaltı ihalesini Fransa'nın DCNS şirketinin kazandığını Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull açıkladı. Denizaltılar

Avustralya'nın Adelaide kenti tersanelerinde inşa edilecek ve 2.800 Avustralyalıya iş imkanı sağlayacak.

Avustralya Kraliyet Donanması'na katılacak 12 denizaltının Adelaide tersanelerinde yapılacağını ifade eden Turnbull, projenin 2 bin 800 Avustralyalıya iş imkanı sağlayacağını belirtti.

Avustralya Başbakan Turnbull denizaltı ihalesi kararını düzenlediği basın toplantısında açıklarken "Deniz kuvvetlerimiz için büyük gün. Bu gelişme ülkemizin ekonomisi için de önem taşıyor. Avustralyalı işçiler Avustralya çeliğinden, Avustralya denizaltılarını inşa edecek. Projenin Avustralya topraklarında ve Avustralyalı işçiler tarafından yürütülmesi ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak." dedi.

Fransız firması DCNS tarafından inşa edilecek  'Shortfin Barracuda' modeli denizaltıların şu an kullanılan Barracuda'nın geliştirilmiş ve güçlendirilmiş modeli olduğu belirtilirken yeni denizaltıların 4.5 ton ağırlığında ve Barracuda modelinden daha sessiz olduğu açıklandı.

Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne de Fransa şirketi için "Bu karar, DCNS'nin yetenekleri bizim tüm gereksinimlerimizi karşılayacağı için alındı" dedi. Fransa Devlet şirketi 'DCNS' ile uzay ve havacılık, savunma, güvenlik ve yüksek hızlı tren, metro ve kara taşımacılığında lider 'Thales' şirketi ihaleye katılan Alman 'ThyssenKrupp' ile Japon 'Soryu' şirketleri ile ihaleye katılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Fransa, Avustralya'nın 50 Milyar Dolarlık Denizaltı İhalesini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement