Fransa Başbakanı Almanya'ya Reform Progmını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Fransa Başbakanı Almanya'ya Reform Progmını Anlattı

Fransa Başbakanı Almanya\'ya Reform Progmını Anlattı

Deutsche Welle'ye göre, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya ziyareti kapsamında Berlin'de Başbakan Angela Merkel ile bir araya geldiğini aktardı.

23.09.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deutsche Welle'ye göre, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya ziyareti kapsamında Berlin'de Başbakan Angela Merkel ile bir araya geldiğini aktardı. Valls, Berlin'deki görüşmede, öncelikle Fransa'nın çıkarlarına da hizmet edecek reformları hayata geçireceklerini kaydetti. Başbakan Valls, yaptığı ilk Almanya ziyaretinde, hükümetinin başlattığı yeni reform programı konusunda inandırıcılıklarını göstermek istediğini söyledi. Almanlar'ın Fransız Hükümeti'nin reformlarına ilişkin soru ve şüphelerinin olmasını anlayışla karşıladığını kaydeden Valls, Almanya'dan daha fazla güven beklediklerini anlattı. Valls, hükümetinin çok sayıdaki reformu Fransa'nın dünya ekonomisi içinde rekabet gücünü arttırmak amacıyla kararlaştırdığına dikkat çekti. Alman yayın kuruluşu, Almanya'da, ekonomisi zarar gören Fransa'nın gerekli ekonomik ve siyasi reformları hayata geçirmediği ve ülkenin bütçe açığını kapatma hedeflerini de tutturamadığı eleştirileri yapıldığını hatırlattı. Fransa'nın kısa süre önce, gelecek yıla kadar AB'nin yüzde 3'lük bütçe açığı hedefini tutturamayacağını, bu değere ancak 2017 yılında ulaşılabileceğini açıkladığı belirtildi. Fransa hükümeti, gelecek üç yıl için kabul edilen 50 milyar euroluk tasarrufa ek olarak daha fazla kemer sıkmaya yanaşmazken hükümetin, ek tasarrufla ekonomik büyümenin durmasından endişe ettiği ifade edildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmede, Fransız hükümetinin reform programını övdü. Merkel buna karşılık Fransa'ya daha fazla yatırım konusunda temkinli tavır sergilerken Avrupa'da mali krizle mücadelede, ilk sırada yeni yatırımları teşvik etmediklerini vurguladı. Başbakan Merkel, Almanya ve Fransa'nın, Euro'nun istikrarlı bir para birimi olması için gerekli çabayı göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Fransa Başbakanı Valls Merkel ile görüşmesinin ardından, Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşmek ve Airbus tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Hamburg'a gitti. Valls bugün de Alman Endüstri Birliği'ndeki (BDI) görüşmelere katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa Başbakanı Almanya'ya Reform Progmını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement