Fransa'da Terör Saldırısı Sonrası 'Zafiyet' Tartışması - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Terör Saldırısı Sonrası 'Zafiyet' Tartışması

Türkiye'de büyükelçilik ve konsolosluğunu kapatan Ulusal Gün resepsiyonlarını iptal eden Fransa, 84 vatandaşının hayatını kaybettiği saldırı sonrası istihbarat zafiyetini tartışıyor.

15.07.2016 09:37  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde yapılacak Ulusal Gün resepsiyonlarını dün güvenlik gerekçesiyle iptal eden Fransa'nın, Nice kentindeki kutlamalar sırasında yaşanan terör saldırısında 84 vatandaşını kaybetmesi ile birlikte "zafiyet" tartışması başladı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Fransa, kasımdaki IŞİD'in Paris'te düzenlediği saldırıların ardından 10 bin askerin görev aldığı "Sentinelle Operasyonu" ile teröre karşı olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başlamıştı.

İSTİHBARAT VE GÜVENLİK POLİTİKASI TARTIŞMASI

The Guardian gazetesi, Paris saldırılarından sadece sekiz ay sonra aralarında çocukların da olduğu onlarca kişinin yine bir terör saldırısında katledilmesinin ardından, "Önümüzdeki günlerde istihbarat ve güvenlik politikasına dair yoğun bir siyasi tartışma başlaması beklenebilir" ifadesini kullandı.

"GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMADI, MÜDAHALE GEÇ YAPILDI"

Son saldırıdan kurtulan bir Fransız'ın olay yerinde kullandığı ifadeler de bu görüşü destekliyor. Bu kişi, kutlama yerinde güvenlik önlemi alınmadığını ve müdahalenin geç yapıldığını öne sürdü.

PARİS SALDIRILARINDA DA 'HATA' VURGUSU VARDI

Geçen yılki Paris saldırılarının ardından kurulan meclis komisyonu, Fransız istihbaratının çok sayıda hata yaptığını vurgulamıştı. Meclis komisyonu raporunda, "küresel bir zafiyet" sergileyen istihbarat örgütlerinin yeniden yapılandırılması gerektiği belirtilmişti.














Fransa\'da Terör Saldırısı Sonrası \'Zafiyet\' Tartışması
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Fransa'da Terör Saldırısı Sonrası 'Zafiyet' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • acı gercek: TÜRKİYE deki hükümet büyük elçiliklerin kapatsaya ver oradaki TÜRK halkın uyarsa ya ve fransa ya tatile gidecek TÜRK vatantaşların terö konusun da uyarsa ya fransa TÜRKİYE yi kötü göstermek için bunları yapıyor biz deki hükümet koşunu frasa terör yürüşü var eksik kalmayalım fransa nın yanıda duralım aciz isyaset 0 0 Yanıtla

Advertisement