Fransa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Terör Saldırısı

ROMA (AA) – İtalya'daki Müslüman kanaat önderleri, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı.

15.07.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROMA (AA) – İtalya'daki Müslüman kanaat önderleri, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı.

İtalya İslam Kültür Merkezi Genel Sekreteri Abdullah Redouane yaptığı yazılı açıklamada, "Nice'te dün gece yaşanan katliam, alçak ve rezil bir eylemdir. Hiçbir din ya da ahlak bunu haklı bulamaz." ifadelerini kullandı.

Son günlerde Bağdat, Dakka ve Medine'de terör saldırıları olduğunu anımsatan Redouane, bir terörist eliyle Fransa'nın Nice kentinin de çoluk çocuk demeden kana bulandığını kaydetti.

Redouane, "İslam'ın değerleri ve asil ilkelerine sadık inananlar, saldırganlığın her türlü formunu reddeder ve toplumları barış içinde yaşamaya teşvik eder." açıklamasını yaptı.

İtalya İslam Toplumu ve Organizasyonları Birliği (UCOII) Başkanı İmam İzzedin Elzir de Twitter hesabındaki mesajında, Nice'teki terör saldırısını sert şekilde kınadıklarını belirterek, Fransız halkına taziyelerini iletti.

Elzir, evrensel değerlerin terörü yenilgiye uğratacağını vurgulayarak saldırının kurbanları için dua edeceklerini aktardı.

Vatikan Radyosu'na da bir demeç veren Elzir, aralarında çocukların da olduğu pek çok kişiyi yerde cansız yatarken görmekten büyük acı duyduklarını dile getirerek, "Hiçbir inanç, hiçbir din, hiçbir iyi ahlaklı insan, bir kardeşinin, bir insanın ölümünü kutlayamaz. Saldırıyı yapan kişinin, daha önce aşırı düzeyde ilaç ve alkol tükettiği söyleniyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement