Fransız Gazetecilerden Doğan'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Fransız Gazetecilerden Doğan'a Ziyaret

Fransız Gazetecilerden Doğan\'a Ziyaret

Doğal afetler ve deprem ile ilgili çekimler yapmak için İzmit’e gelen Fransa’nın Elle Est Pas Bella La Vıe kanalı, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

10.07.2014 11:05

Doğal afetler ve deprem ile ilgili çekimler yapmak için İzmit'e gelen Fransa'nın Elle Est Pas Bella La Vıe kanalı, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Belgesel çalışması çerçevesinde Doğan'ı ziyaret eden Fransız kanal yetkilileri, İzmit Belediye Başkanı'ndan 1999 depremi ve sonrasında yapılanlar hakkında bilgi aldılar.

İzmit Belediye Başkanı Doğan, 1999 depreminden dersler alındığını anlatarak, "17 Ağustos 1999 Marmara depreminden ülke olarak büyük dersler aldık. Deprem sonrasında başta medikal arama kurtarma ekipleri olmak üzere her yönüyle donanımlı ekipler kuruldu. Bunlardan biri de UMKE'dir. Doktor kökenli biri olarak UMKE'nin kuruluşunda aktif görev yaptım. Yapılaşma alanında da ciddi tedbirler alındı. İzmit'te deprem yönetmeliğine uymayan yapılaşmaya izin verilmiyor. Bir daha o eski acıları yaşamamak için özellikle yapılaşma konusunda çok hassasız" dedi. Charlotte Riesi'nin ekip başkanlığındaki televizyonculara Başkan Doğan, pişmaniye ve saat kulesi maketi hediye etti.

Merkezi Paris'te bulunan Elle Est Pas Bella La Vıe ekibi, İzmit Belediyesi'nin deprem sonrasındaki yapılaşmalarla ilgili çalışmalarından etkilendiklerini söylediler. Fransız gazeteciler, Başkan Doğan'a gösterdiği ilgiden dolayı da teşekkür ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fransız Gazetecilerden Doğan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement