Ft: Yüksek Faiz Veren Türkiye Yatırım İçin İdeal - Son Dakika
Ekonomi

Ft: Yüksek Faiz Veren Türkiye Yatırım İçin İdeal

Financial Times Gazetesi, Yüksek Faiz Veren Ülkelerin Şimdi İdeal Yatırım Fırsatlarını Sağladığını Belirtirken, "Yatırım Yapılacak Ülkeler, Türkiye ve Brezilya Gibi Olağanüstü Yüksek Faiz Sağlayan Ülkelerdir. Örneğin Türkiye, 2012 Vadeli Tahvillerinde Yüzde 22 Civarında Faizleri Gördü" Diye Yazdı.

02.12.2008 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Financial Times gazetesi, yüksek faiz veren ülkelerin şimdi ideal yatırım fırsatlarını sağladığını belirtirken, "Yatırım yapılacak ülkeler, Türkiye ve Brezilya gibi olağanüstü yüksek faiz sağlayan ülkelerdir. Örneğin Türkiye, 2012 vadeli tahvillerinde yüzde 22 civarında faizleri gördü" diye yazdı.

Ekonomi gazetesi, kredi kizinin tahvil faizlerinin yükselmesine yol açtığına işaret ederek, ABD’li yatırım bankası Lehman Brothers çöküşünün yükselen piyasalarda yerel birim tahvil faizlerinin tırmandırdığını kaydetti. Gazete, şunları yazdı: "Analistler, bu yüksek faizlerin, şimdi satın almak için ideal fırsatları sağlayabileceğini söylüyorlar, çünkü birçok ülke deflasyonist baskılar ile beklenen faiz indirimler tahviller için destekleyici olacak." Gazetede, Investec Asset Management’nin yükselen piyasalar portföy yöneticisi Peter Eerdmans’ın şu yorumuna yer verildi: "Yatırım yapılacak ülkeler, yüksek faiz veren Türkiye ve Brezilya gibi ülkeler. Örneğin, Türkiye 2012 vadeli tahvillerinde yüzde 22, Brezilya da 2017 vadeli tahvillerinde yüzde 17 civarında faizleri gördü."

YTL’nin değer kaybı

Financial Times’da yayınlanan diğer bir haberde ise, Türk lirası dahil, yükselen piyasaların para birimlerinin 2008 yılında uğradığı değer kayıpları üzerinde duruldu. Bu çerçevede, gazeteye değerlendirmelerde bulunan BNP Parisbas’ın döviz stratejisti Ian Stannard da, birçok yükselen piyasaların ucuz yabancı fonlara dayanarak büyük bir canlanma gösterdiğini belirtirken, "Bunlar kurumaya başlayınca kredi krizinin etkilerini hissetmeye başladılar" dedi. Başta ABD’liler olmak üzere, Batılı yatırımcıların, son yıllarda yükselen piyasalara büyük miktarlarda para akıttığı belirtildiği haberde, bu paraların şimdi geri çekildiğini kaydedildi.

Banka evlilikleri hızla artabilir

FT, Türk bankalarının kar marjlarında bir azalma yaşanacağını belirterek, bankacılık sektöründe yeni birleşmelerin gündeme geleceğini yazdı. ’Türkiye’ye Yatırım’ başlıklı özel bir ek yayınlayan İngiliz ekonomi gazetesi, Citigroup, Unicredit, BNP Paribas ve Fortis’in Türk bankacılık sektörüne önemli yatırım yaptıklarına dikkat çekilerek, "ING Oyak Bank’ı 2.67 milyar dolara satın aldı. National Bank of Greece ise Finansbank’ın yüzde 94.8 hissesine sahip. Bu bankaların ödedikleri bedele baktığınızda, bu yatırımların anlamlı olması için büyümek zorundalar" yorumuna yer verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ft: Yüksek Faiz Veren Türkiye Yatırım İçin İdeal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement