Futbolcu Hırslı Olmazsa Futbol Oynayamaz" - Son Dakika
Spor

Futbolcu Hırslı Olmazsa Futbol Oynayamaz"

Kariyerinde birçok takımda forma giyen ve futbolculuk döneminde agresif hareketleriyle dikkati çeken Cafer Aydın, oyuncuların hırslı ve istekli olmasının takımların başarısı açından önemli olduğunu vurguladı Yeni Malatyaspor'da teknik direktör olarak görev yapan eski milli futbolcu Aydın: "Futbolcu hırslı.

29.03.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NAİM BOŞKUT - RAMAZAN KAYA - Kariyerinde birçok takımda forma giyen ve maçlarda agresif hareketleriyle dikkati çeken eski milli futbolcu Cafer Aydın, oyuncuların hırslı ve istekli olmasının takımların başarısı açından önemli olduğunu vurguladı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da teknik direktör olarak görev yapan Aydın, kariyerini ve unutamadığı anıları, AA muhabiriyle paylaştı.

Futbola Gençlerbirliği altyapısında başladığını belirten Aydın, futbol okulundan profesyonel olan ender oyunculardan biri olduğunu söyledi. Futbol kariyerinde çok güzel anıları olduğunu dile getiren Aydın, Ümit Milli Takım'da 1992 yılında İngiltere'ye deplasmanda attığı golü unutamadığını ifade ederek, "O golü, 17 Kasım'da doğum günümde attım. O, ayrı bir mutluluk verdi" dedi.

Türkiye'de başarılı futbolcular bulunduğunu ancak çok fazla üst düzey oyuncu yetişmediğini ifade eden Aydın, bunun birçok nedeni olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ülke sporunda biz bazı eksiklikleri, tespitleri yapıyoruz, tedavi de eksiğimiz var. Biz de herkes her şeyi biliyor ama kimse bir şey yapmıyor, öyle de bir durumdayız. Fatih hocanın (Fatih Terim) A Milli Takıma gelmesiyle değişen şeyler olur çünkü Fatih hocanın çalışma sistemini çok iyi biliyorum. Fatih hoca, kulüplerle birebir görüşen, oyuncular için hocalarıyla birebir görüşen, onların gelişimini ve takibini yapan bir hoca. Dışarıdan gelen yabancı hocalar, o iletişimi kuramıyor, belli bir noktaya kadar yapabiliyor ama Fatih hoca gelecek yılların planlarını yaparak çalışıyor. Ümit Milli Takım'da çalıştığım için biliyorum, onun uzun süreli anlaşmasından sonra bayağı şeyin değişeceğine inanıyorum."

Türkiye'de yeni neslin kendine örnek alacağı futbolcuların yetiştirilemediğini savunan Aydın, A Milli Takım ve kulüpler düzeyinde başarı isteniyorsa yeni yıldız oyuncuların yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İyi oyuncu yetiştirmenin altyapılara önem vermekten geçtiğini belirten Aydın, "Zaten benim şahsi fikrim, en büyük sıkıntı, altyapılardaki hocalara, oradaki oyunculara değer vermiyoruz. Yani biz gençliğimize, gelecek nesillere çok değer vermiyoruz" dedi.

"Agresiftim, hırslıydım"

Kamuoyunda herkesin kendisini sürekli kırmızı ve sarı kart gören bir oyuncu olarak tanıdığını ancak bunun öyle olmadığını, 16 yıla yakın profesyonel futbol hayatı boyunca 5 kırmızı kart ve 97 sarı kart gördüğünü dile getiren Aydın, futbolcuların mücadeleci olması gerektiğini belirterek, "Ben agresiftim, hırslıydım, çok istekli, arzulu, coşkulu oynardım. Zaten futbolcu hırslı olmazsa futbol oynayamaz. Hırs ve istek, futbolda olmazsa olmazım. Hocalığımda da öyle. Kötü futbol oynayabilirsin ama kötü mücadele edemezsin, kötü koşamazsın. O gün için pas hatası yapabilir, gol kaçırabilirsin, her şey olabilir ama dediğim gibi kötü mücadele, kötü koşmak, kötü istek, arzu olmaz. Ne kadar istekli, arzulu olursanız o kadar da bu, oyununuza yansıyor" diye konuştu.

Futbol hayatında keşkeleri olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Başıma buyruktum, bazı şeylere daha dikkat etmem lazımdı. Eğer biraz daha dikkatli hareket etmiş olsaydım kariyerimi çok üst düzey kulüplerde tamamlayabilirdim ama bizim dönemimizle şimdiki dönem çok farklı. Şimdi oyuncular biraz daha bilinçli, medyanın çok aktif olduğu bir dönemde yaşıyoruz. O zaman kırılması, aşılması çok daha zor şeyler vardı. Örneğin saçını uzattığın zaman tepki alabiliyordun veya yönetici baskı altında tutuyordu, farklı şeylerle karşılaşıyorduk. Şimdi oyuncular biraz daha rahat."

Aydın, futbolculuk dönemlerinde bazı hataları olduğunu belirterek, "Hatamı anlayıp, gidip kapıyı çaldım ama o kapı suratıma kapandı. 'Bu hatamı anladım, tekrarlamayacağım' diyebileceğim kişileri karşımda görmedim, kapılar hep yüzüme kapandı" dedi.

Cafer Aydın, futbolculuk dönemindeki tecrübelerini oyuncularıyla paylaştığını ve onlara yardımcı olmaya çalıştığını sözlerine ekledi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbolcu Hırslı Olmazsa Futbol Oynayamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement