Futbolda Terör Durmuyor - Son Dakika
Spor

Futbolda Terör Durmuyor

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde oynanan bazı maçlarda olaylar çıktı.

02.02.2014 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAL Ligi 3. Grup’ta Malatya’nın iki temsilcisi Malatya İl Özel İdarespor ile 44 Malatyaspor, Yeşiltepe Stadı’nda karşılaştı. Zorlu mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi. Karşılaşma sonrası 44 Malatyasporlu yönetici ve taraftarlar, Malatya İl Özel İdarespor futbolcularına saldırdı. Malatya İl Özel İdaresporlu futbolculara taş atan taraftarları, çevik kuvvet polisleri stadın dışına çıkarttı. Öte yandan 44 Malatyaspor'un yöneticileri, Malatya İl Özel İdarespor yöneticilerinin üzerine yürüdü. Emniyet ekiplerinin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi. Malatya İl Özel İdarespor kafilesini taşıyan otobüs, çevik kuvvet polisinin nezaretinde Yeşiltepe Stadı’ndan ayrıldı.

44 Malatyaspor Teknik Sorumlusu Mahmut Evren, takım olarak kötü oynadıklarını belirterek, "Oyuna tutuk başladık. Bir türlü de toparlayamadık ve maç 2-2 berabere bitti. Malatya İl Özel İdarespor için lazım olan bir maçtı. İstediklerini aldılar. Onları tebrik ediyorum" dedi.

Malatya İl Özel İdarespor Teknik Sorumlusu Fatih Taşdemir ise, oyunu çirkinleştirmeden futbol oynamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "İki Malatya ekibi karşılaştı. Mümkün olduğunca futbol oynamaya çalıştık. 2-2’lik beraberlik bize de onlara da yaramadı. Biz küme düşmemek, onlarda şampiyon olabilmek için mücadele ediyor. İnşallah bundan sonraki maçları iki ekipte kazanır ve hedeflerine ulaşırlar” diye konuştu.

44 Malatyaspor’un gollerini 12 dakikada Selim ve 15 dakikada Okan kaydederken, Malatya İl Özel İdarespor’un gollerini 23. dakikada Korhan ve 75. dakikada Ebubekir'den geldi.

CİZRE’DE OLAYLI MAÇ

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Ligi Bal gurubunda Cizre Basraspor ile Mardinspor arasında davul zurna eşliğinde başlayan futbol maçı sonunda olaylar çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Ligi Bal gurubunda Şampiyonluk Mücadelesi veren Cizre Basraspor ile Mardinspor arasında oynanan 15 bin taraftarın izlediği futbol maçı sonunda saha savaş alanına döndü.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde oynanan futbol maçı davul zurna eşliğinde başladı, taş ve gaz bulutu arasında sona erdi. Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın karşı karşıya geldiği futbol maçında güvenlik en üst düzeye çıkarılırken, ilçeye çevre illerden çok sayıda polis gönderildi.

Cizre Şehir Stadyumunda oynanan futbol maçında ev sahibi takım Cizre Basraspor Cenk’in attığı gol ile Mardinspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte futbol sahası savaş alanına döndü. Futbolcular arasında başlayan kavgaya seyirciler dahil olunca, polis taraftarları gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda Tem Şube Amiri kafasından yaralanırken, çok sayıda taraftar gazdan etkilendi, birkaç kişi de hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan olaylar nedeni ile Mardinspor kafilesi yarım saat boyunca sahada mahsur kaldı. Taraftarların dağılmasının ardından futbolcular çevik kuvvet polisleri arasında soyunma odasına girebildi.

YALOVA’DA AMATÖR MAÇ SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden iki Yalova ekibinin karşılaşması sonrasında stat dışında olaylar çıktı.

Yalovaspor evinde Armutlu Belediyespor’a 1-0 yenildiği maçın ardından Yalova Atatürk Stadyumu'nda olaylar çıktı. Polis taraftarlara copla müdahale ederken, taraftarlar ise taş atarak karşılık verdi.

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta iki Yalova takımı, Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, Armutlu Belediyespor 71. dakikada Erman’ın attığı golle 1-0 öne geçerken, karşılaşma bu gol sonrası siyah-beyazlı ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Müsabakanın ardından stat dışında polis ve taraftarlar arasında istenmeyen olaylar patlak verdi. İddiaya göre polis Yalovasporlu bir taraftarı gözaltına almak isterken, Yalovaspor Kulübü Başkanı Hakan Suiçmez devreye girdi. İki taraf arasında yaşanan tartışma büyüdü.

Yalova Atatürk Stadyumu dışında çıkan olayda polis, taraftarları dağıtmak için copla müdahalede etti. Stat dışına çıkan taraftarlar ise polisin bu müdahalesine taş atarak karşılık verdi. Yalovaspor taraftarları, sonrasında olay yerinden uzaklaştı. Olay nedeniyle stadyuma çok sayıda polis sevk edildi. Geniş güvenlik önleminin alındığı olaylarda herhangi bir gözaltının olmadığı öğrenildi.

Futbolda Terör Durmuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Futbolda Terör Durmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement