Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu Tarihe Geçti - Son Dakika
Spor

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu Tarihe Geçti

Galatasaray Teknik Direktörü, Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda sarı kırmızılı kulübü şampiyonluğa taşıyarak hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim oldu.

25.05.2015 22:08  Güncelleme: 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamza Hamzaoğlu adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırdı. Sarı kırmızılıların bu sezon şampiyonluğa ulaşmasında büyük pay sahibi olan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da hem teknik direktör hem de teknik direktör olarak şampiyon olan ilk isim oldu.

TARİHE GEÇTİ

Galatasaray'ı şampiyon yapan teknik adamlar, bu başarıyı futbolculukları döneminde yaşayamadılar. Futbolculuğunda 1992-1994 yılları arasında sarı-kırmızılı forma ile 2 şampiyonluk yaşayan Hamzaoğlu, teknik direktör olarak 2014-2015 sezonunda mutlu sona ulaşarak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı.

FUTBOLCU OLARAK ŞAMPİYONLUK YAŞAMADILAR

Galatasaray'ın şampiyonluklarında teknik direktör olarak sırasıyla Gündüz Kılıç, Kaleperovic, Brian Birch, Derwall, Mustafa Denizli, Kalli, Hollmann, Fatih Terim, Lucescu, Gerets ve Cevat Güler'in imzası vardı. Bu isimlerin hiçbiri, futbolcu olarak sarı-kırmızılı formayla şampiyonluk göremedi.

İLK İSİM KOCAMAN OLDU

Türkiye'de hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluğa ulaşan ilk isim ise Aykut Kocaman. Fenerbahçe forması ile 1988-89 ve 1995-96 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşayan Kocaman, sarı lacivertlileri teknik direktör olarak 2010-2011 sezonunda şampiyon yaparak bu önemli başarıya imza attı.

HAMZA HAMZAOĞLU İKİNCİ OLDU

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olurken, Türkiye'de de bu önemli başarıya imza atan ikinci isim olma başarısı gösterdi.

DİĞER HOCA DA ERTUĞRUL SAĞLAM

Ertuğrul Sağlam ise farklı takımlarda hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan bir diğer Türk teknik direktör... Sağlam, Beşiktaş formasıyla 1995 yılında lig şampiyonluğuna ulaşırken, Bursaspor'un teknik direktörü olarak da 2010 yılında şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

Galatasaray\'da Hamza Hamzaoğlu Tarihe Geçti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu Tarihe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • GALATASARAY: GECE GECE ADAMA YILDIZLARI SAYDIRAN TAKIMIN ADI NEDIR? GALATASARAY :) 10 1 Yanıtla
  • ismail: Helal olsun hepinize 7 0 Yanıtla
  • ................: farketmez 2side aslan ha fatih ha hamza onlar şampiyon..................... 6 0 Yanıtla
  • GS, FB, BJK, TS, BURSA VE HEPSİ. ..: 4. Yıldız hayırlı olsun darısı rakiplerimizin basina sevdamiz sari kırmızı yıldızlar kayıyor TT arenaya 1*2*3*4*ŞAMPİYON GALATASARAY 4 1 Yanıtla
  • GSS: Tarih cimbomun işi ... 5 0 Yanıtla
  • dersim: Hamza hoca sen adamsin adam 4 0 Yanıtla
  • CV: GALATASARAYIMIZIN sezon başında yaptığı 4. Yıldız koreografisine pasta kalıbı muamelesi yapan tüm embesillere cevabı verdi ASLANLAR.. şimdi o embesillerin kalıbı belli oldu!!!! 3 0 Yanıtla
  • TArafs: Onlar hep kazanır kaybeden taraftar olur. YAZIK 2 0 Yanıtla
  • ÇIMACI: 1 galatasaray 2 teknik direktör 3 başkan 4 yıldız 2 0 Yanıtla
  • .................................: şampiyon cimbom llalalalalalalalalalalalalaalalalalalalalalalaalalalalalaşampiiyon cimbom llalalalalalalalalalaalalalalalalalaalalalalalalaalalalala gol cimbom bom 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement