Galatasaray'ın Kahramanı Olcan! - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Kahramanı Olcan!

Galatasaray\'ın Kahramanı Olcan!

Galatasaray yine savunmada kritik hatalar yaparak başladı Sivasspor karşısında ve maç boyunca da İtalyan hocaların gelişiyle edindiği o kötü huyu, atağa çıkarken topu kaptırıp d...

27.09.2014 13:45

YORUM | Yasin İlgün

Maçın ilk 45 dakikasında Cimbom hücumda renkli olsa da savunmada üçlü stoperle savsaklayacağının bolca sinyalini verdi. Hem Sivasspor'da bitirici vuruşların gelmeyişi hem de Muslera'nın hiç panik olmadan kurtardığı pek çok pozisyon sayesinde ilk yarı sarı kırmızlı tarafın lehine sona erdi.

Bu 45 dakika için parantez açmak gerekli aslında zira Olcan Adın'ın bu takımı Süper Lig'de rahatça sırtlayabileceğini söyleyebiliriz. İlk yarıda bir o kanatta bir bu kanattaydı ve sürekli pozitif hamleler yaptı. Diğer maçlarında kötü oynamamıştı zaten ancak bu maç kesinlikle kahramanlık pelerini onun sırtındaydı. İlk golü nefis bir ortayla, nokta atışıyla getirirken ikinci golde de Toraman'dan penaltıyı kopardı. Topu da o noktaya kadar getiren kendisiydi zaten.

Penaltı tartışılabilir tabii ki, ancak Süper Lig'de en net penaltıları bile tartışır hale geldik. Bu da kazanılmış bir penaltıydı. Olcan, Toraman'ın o çekişiyle normal şartlar altında düşmezdi bile, ancak kendisine yapılan müdahelenin hakemin gözünden kaçma ihtimalini değerlendirdi ve kendini yere bıraktı.

Aman bu konumuz değil tabii. Burak penaltıyı gole çeviremese de dönen topu ağlarla buluşturdu. Eğer bu pozisyondan bir gol çıkmasaydı Burak'ın büyük çöküşüne şahit olurduk bence, ancak Kaptan Selçuk ve Burak'ın bu maçta aldığı destek artık onları uyandırmalı. Zaten Selçuk İnan'ın bu maçta üzerine düşen görevi yerine getirdiğini düşünüyorum. Çok insiyatif almamış olsa da daha dikine ve daha pozitif oynayan bir Selçuk gördük.

Keza Burak da doğru paslaşmalar ve doğru koşular yaptı. Bitirici vuruşlarında da iyiydi aslında ancak Ertuğrul'un da performansı üst düzeydi.

Son haftaların formda ismi Chedjou ise Balıkesirspor maçında yaptığı o tuhaf hatalara devam etti. Balıkesirspor mu şanslıydı yoksa Sivasspor forvetleri çok mu şanssızdı bunu demek zor, ancak Chedjou yaptığı hataların farkında. Üst düzey bir stoper olduğu için çabuk toparlayacağından eminim. Ancak üçlü savuma şu an için büyük maçlarda Galatasaray'ın kendi topuğuna sıkması demek gibi.

Tarık da bir iyi bir kötü oynamaya devam ediyor, Cimbom kazandığı için hataları çok konuşulmayacak ancak kesinlikle ne çok övülmesi ne de çok yerilmesi yanlış olur. Galatasaray bile henüz ne oynayacağına karar verememişken yaşı nispeten genç ve takımın yenisi oyunculardan kusursuz oyun bekleyemeyiz.

Maçın ikinci yarısına da bir dokunursak kontrol bir o takımda bir bu takımdaydı. Yine daha net fırsatlar yakalayan Sivasspor'du ve kısa sürede beraberlik de gelebilirdi. Cimbom'un savunması yine savsakladı bu devrede de.

Bu devre adına Galatasaray'ı en mutlu etmesi gereken şey Hamit Altıntop bence. Sakatlıktan bu kadar fit bir dönüş yapması sevindirici. Neticede yaşı ve geçirdiği sakatlıklar kariyer bitiren cinsten. Umarım nazar değdirmem kendisine, ama 77. dakikada oyuna girdi ve beyniyle top oynadı. Attığı paslar, doğru yerde doğru şekilde top tutması... Galatasaraylılar'ın çoğu, eminim ki kendisini eleştirmeye doyamadıklarına pişman. Maçın özellikle son anlarında tecrübesini ve mental yapısını sahaya çok iyi döktü.

Galatasaray'ın panik futbolunu bitirmek için de Hamit gibi bir isme ihtiyacı var zaten. Ayağında top tutabilen çok fazla isim kalmadı bu takımda. Maç sonu yaptığı kesin ve net konuşmada onun farklı bir oyuncu olduğunu bizlere hatırlattı zaten.

Genel olarak sıkıntılı bir görüntü çizse de Cimbom kısa sürede toparlanabileceğinin de sinyallerini en azından hücum yönünde gösterdi. Aslında savunmanın da alışık olduğu bir sistemde hatasıza yakın oynadığını gördük.

Diğer büyük rakiplerinin de düşük performans gösterdiğini baz alırsak Galatasaray'ın hala kayıp vermeye tahammülü var.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Kahramanı Olcan! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement