Yaş çay alım fiyatına tepki! İşte istedikleri fiyat - Son Dakika
Yerel

Yaş çay alım fiyatına tepki! İşte istedikleri fiyat

Yaş çay alım fiyatının kilogram başına 19 TL olarak belirlenmesi Rize ve Artvin'de protesto edildi. Siyasi parti ve ziraat odası başkanları fiyatın en az 25 lira olmasını talep etti.

12.05.2024 11:54

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak belirlendi. 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçeceği açıklandı.

Rize ve Artvin'de siyasi parti temsilcileri ve ziraat odası başkanları, belirlenen fiyata tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında fiyatın en az 25 lira olması talep edildi.

"GEÇEN YIL 20 LİRAYA ALDIĞIMIZ ÇUVAL BU YIL 50 LİRA"

İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi il başkanları yaptıkları basın açıklamasında belirlenen fiyatı yetersiz bulurken hükümeti eleştirdi. Artvin Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Olcay Muti ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"4 Mayıs Cumartesi günü başlayan çay tarımı bir sürü belirsizliklerle, sıkıntılarla başladı. Biz çay üreticileri olarak en az en yüzde 100 zam istiyoruz. Yani maliyetlerimiz geçen yıldan bugüne arttı. Mazota gelen, enerjiye, gıdaya gelen maliyetler arttı. Ziraat Odaları olarak maliyet hesaplaması yaparken birçok kalemde maliyet hesaplaması yaptık ve bunların bir yıllık almış olduğu zamları hesapladık ortalama 17.8 kuruşa denk düştü.

Biz odalar olarak, çay bölgesi Ziraat Odaları olarak, Hopa Ziraat Odası olarak bu yıl çay fiyatının 25 liranın üzerinde olmasını talep ediyoruz. Döviz artışı alım gücümüz düştü. Geçen yıl 150 liraya aldığımız çay makası, bu yıl 600 geçen yıl 20 liraya aldığımız çuval bu yıl 50 lira buyurun sayın devlet büyükleri bu hesabı bu maliyeti siz yapın ve bu yıl üreticilerimizin yüzünü güldürecek bir fiyat belirleyin."

Yaş çay alım fiyatına tepki! İşte istedikleri fiyat
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yaş çay alım fiyatına tepki! İşte istedikleri fiyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Erkut Köse: Hem oyunuzu verin hem şikayet edin her sene böylesiniz her geleni söylüyorsunuz iktidara ama yinede oyunuzu veriyorsunuz 46 22 Yanıtla
    Mehmet Aytekin: Teröre mi verecekler oyunu ekmeğe vatan değişilmez 35 40 Ercan Karatas: Mehmet chp ye verince terörmü oluyor 0 0
  • Okan: seçim yok uslu uslu toplayin caylari 45 4 Yanıtla
  • Samet Çakır: Maliyetler düşmeli çayın fiyatının çıkmasına gerek yok, o çıkınca enflasyon oluşturuyor 0 0 Yanıtla
  • Ahmet Bavli: Ulkenin civisi cikmis pazarlama yalns alim yalnis satmak yalnis bu insanlar neyapsin devlet bunu dusunmeli boyle yapacaklar cayda alamicak bu millet 0 0 Yanıtla

Advertisement