Galatasaray - Torku Konyaspor Maçının Ardından - 3 - Son Dakika
Spor

Galatasaray - Torku Konyaspor Maçının Ardından - 3

Galatasaray - Torku Konyaspor Maçının Ardından - 3

Galatasaray - Torku Konyaspor maçının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Denizli Burak Yılmaz gitmekte kararlıydı Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman Çok değerli bir puan aldık Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maç sonrası basın toplantısında önce Torku Konyaspor maçı beraberliğini kısaca değerlendirdi ve sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

06.02.2016 22:39

Galatasaray - Torku Konyaspor maçının ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Denizli Burak Yılmaz gitmekte kararlıydı

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman Çok değerli bir puan aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maç sonrası basın toplantısında önce Torku Konyaspor maçı beraberliğini kısaca değerlendirdi ve sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mustafa Denizli'nin açıklamaları şöyle;

İlk yarıda futbol adına hiçbir şey yapamadık. İkinci yarı biraz toparlandık. Neticede son vuruş beceriksizliğini giderebilseydik rahat kazanacağımız bir maç olurdu.

Burak Yılmaz'ın transferinde birinci derece karar mercii Burak Yılmaz'ın kendisidir. Bu sadece kulübe gelen bir teklif değil. Kulübe de gelen çok ciddi bir teklif. Dün Burak ile uzun uzun konuştum. Burak ısrarla birtakım nedenlerle gitmek istediğini söyledi. Hatta biraz daha düşün yarın sabah gel dedim. Akşam toplantımızdan sonra bir kez daha geldi ve ısrarla gitmek istiyorum dedi. Bu kadar kararlı olan bir oyuncuya daha fazla etki edemezdik. Sonrasında giderse ne olur, kalırsa ne yaparız planlarını düşünmeye başladık. Ben insan olarak da futbolcu olarak da Burak Yılmaz'ı çok beğenirim. Açıkçası çok üzüldüm. Bizim normalde 4 değil 6 transfer düşüncemiz vardı. Bugünkü tablo olarak kulübün hesabı aldıkları ve ödemeyecekleri ile 18 milyon Euro'ya ulaşan bir ekonomik girdi söz konusu. Hala imza atılmadı. Transferler imza atıldığı an gerçekleşir.

Benim bu durumda küstüm oynamıyorum deme gibi bir lüksüm yok. Şartlar zor olabilir. Ama bu göreve başlarken tüm zor şartları kabul ederek başladım. Önemli olan böyle zorluklarla da baş etmek gerek. Düşündüğüm tablonun Ocak ayında gerçekleşmemesine üzüldüm açıkçası. 3 kulvardan birinde ciddi yaralı olarak devam ediyoruz. Bu kadarını beklemiyordum. Ama hayatım boyuncu verdiğim hiçbir karardan pişmanlık duymadım.

Bir gün Çin'den teklif gelirse değerlendirebilirim ama önümüzdeki yıldan önce asla olmaz, Galatasaray'a bağım var. Burak'ın yokluğunda yeni bir şablonu oturmaya çalışacağız ama bunu oturtacak zamanımızda fazla yok.

Sinan'ın sakatlığını farklı değerlendiriyorum. Şu an gündemde olan ve beklentilerin fazla olduğu genç bir oyuncu. Bu yüzden farklı etkilenebilir, uykusu bile değişir. Lukas Podolski'nin Arsenal'den geldiği dönemden beri bir sakatlığı vardı. Bu yüzden 3 hafta izin verdik. Kendini çok daha iyi sağlıklı hazırlaması için.

Ocak'ta gerçekleşemediğimiz 4 futbolcunun transferini Ağustos ayında gerçekleşmesi için uğraşacağız. Bu ihtiyaçtır lüks değildir. Zorunlu bir değişim gerekmektedir.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, basın toplantısında yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

İlk yarı iyi sonuçlar aldık. Bu maç evsahibi kalitesinin yüksek olduğu bizim için test maçtı. İlk yarı 70. Dakikaya kadar bizim kontrolümüzde idi. Sahanın tüm bölgesinde baskılı oyun kurmaya çalıştık. Dönen topları çoğunlukla kazandık. Ancak pozisyon üretiminde çok iyi değildik. 70'den sonraki baskı doğal bir baskı idi rakip kendi sahasında kazanma becerisi yüksek bir takımdı. Çok değerli bir puan aldık. Ligde beşinci altıncı sırada kalmayı hedefliyoruz.

Ben oyuncularıma güveniyorum, ilişkimde çok iyi. Onların da bana güvendiğini hissediyorum. Bu ülkede en iyi antrenör takımlarından birinin Konyaspor olduğunu düşünüyorum.

Transferde biraz da benim insiyatifimin dışında 9-10 oyuncu geldi. Devre arasında 3 takviye daha yaptık. Ücretlerle ilgili problem çıktıkça performans düşer. Elimizdeki değerlerin de değerini bilmeliyiz. Batağa doğru gidiyoruz. Şu anda kulüplerimizin çoğu mali sıkıntı içindeler. Esas itibari ile sıkıntı değil, bitmiş durumdayız.

Kupada Beşiktaş ile eşleştik ardından Fenerbahçe veya yarı finale kalırsak Galatasaray olacak. Kupayı da kazanmak zor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Galatasaray - Torku Konyaspor Maçının Ardından - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement