Galatasaray ve Fenerbahçe Final İçin... - Son Dakika
Spor

Galatasaray ve Fenerbahçe Final İçin...

Kadınlar Euroleague Final 8’te yarı final günü... 3 takımla katıldığımız ancak Kaski’nin veda ettiği organizasyonda Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, finale yükselebilmek için sahaya çıkacak.

12.04.2014 11:12

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen ve UMMC Ekaterinburg'un ev sahipliği yaptığı Final 8 organizasyonunda yarı final zamanı geldi! A ve B Grubu'nda ilk 2 sırayı alan takımları karşı karşıya getirecek mücadelelerden zaferle ayrılacak iki takım isimlerini Pazar günü oynanacak final maçında Avrupa'nın en büyüğü yapabilmek için savaşacak. Karşılaşmalar NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Galatasaray mucize peşinde!

İlk olarak Galatasaray Odeabank, turnuvanın son şampiyonu ve en büyük favorisi olarak gösterilen UMMC Ekaterinburg'la karşı karşıya gelecek. A Grubu'nu 2 galibiyet ve tek yenilgiyle ikinci sırada tamamlayan sarı-kırmızılılar, saat 16.00'da başlayacak mücadelede zoru başararak Pazar günkü final için bilet almaya çalışacak.

B Grubu'nun 3 galibiyet ve rakiplerine karşı ezici bir oyun üstünlüğü ile tamamlayan Ekaterinburg önünde sarı-kırmızılılarda en fazla yük, takımın turnuvada 16.3 ile en skorer ismi komundaki Shavonte Zellous ve takımın iki yıldız oyuncusu Sancho Lyttle ve Işıl Alben'in omuzlarında olacak. Rakipte ise iki süper yıldız Diana Taurasi ile Candace Parker dışında oyun kurucu Silvia Dominguez ve diğer pota altı silahları Ann Wauters ile Sandrine Gruda sorumluluk alacaklar.

Fenerbahçe ikinci finali istiyor!

Galatasaray Odeabank'tan sonra sıra Fenerbahçe'ye gelecek. Euroleague'in son finalisti olan ve bu sezon şu ana kadar oynadığı 17 maçı da kazanarak, namağlup unvanını koruyan sarı-lacivertliler, final için Fransa'nın Tango Bourges ekibi ile oynayacak. A Grubu'nda oynadığı 3 maçı da kazanıp, lider olarak yarı finale yükselen Fenerbahçe, saat 18.30'da start alacak karşılaşmada favori konumunu rakibine kabul ettirerek finalist olmaya çalışacak.

B Grubu'nda tek galibiyet almasına karşın üçlü averajla tur atlayan Bourges karşısında Fenerbahçe'nin en büyük kozları geride kalan üç maçta sırasıyla 13.6 ve 12.3 sayı ortalamaları ile oynayan Angel McCoughtry ve Cappie Pondexter olacak. Isabella Yacoubou ve Birsel Vardarlı ise ribaunt ve asist istatistiklerinde verecekleri katkılarla sonuçta belirleyici olacak. Bourges ise maçta sırtını Endene Miyem ve Celine Dumerc'in performanslarına dayayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Galatasaray ve Fenerbahçe Final İçin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement