Galaxy Note 4, Uv Işınlarını Ölçebilir! - Son Dakika
Teknoloji

Galaxy Note 4, Uv Işınlarını Ölçebilir!

Galaxy Note 4, Uv Işınlarını Ölçebilir!

Sammobile tarafından ortaya atılan iddialara göre Galaxy Note 4'te ultraviyole sensörü yer alabilir.

18.07.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un merakla beklenen yeni nesil Note modeline dair söylenti ve sızıntılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde retina tarama özelliğine sahip olabileceği söylenen Galaxy Note 4'ün ultrason tabanlı ekran barındıracağı iddia edilmişti. Bugün gelen yeni bilgiler ise Note 4'ün yeni bir özelliğini daha ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre Galaxy Note 4'te ultraviyole sensörü yer alabilir.


Koreli teknoloji devini yakından takip eden Sammobile, ultraviyole özelliği sayesinde Galaxy Note 4'ün sağlık açısından kullanıcılarına yardımcı olacağını öne sürdü. Samsung'un son zamanlarda sağlık ve fitness alanına ilgi göstermesinden dolayı bu söylentinin oldukça güçlü olduğu tahmin ediliyor. Bu özellik sayesinde Galaxy Note 4, kullanıcılarına Samsung S Health uygulaması aracılığı ile UV ışık radyasyonuna ne derece maruz kaldığını söylüyor. Ayrıca cihazda, bu durumla ilgili yararlı ipuçları da mevcut olacak.


Dikkat çeken bu yenilikte Düşük, Orta, Yüksek, Çok Yüksek ve Extreme olmak üzere beş farklı UV ışık seviyesi bulunuyor. Samsung'un bu özellik ile zararlı ışıklara ve radyasyona maruz kalarak cilt kanseri gibi ciddi hastalıkların bir nebze de olsa önüne geçmeyi amaçladığı belirtiliyor.


Öte yandan geçtiğimiz günlerde Apple'ın da buna benzer bir patenti ortaya çıkmıştı.



Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Galaxy Note 4, Uv Işınlarını Ölçebilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement