Galaxy S5 Sınıfta Kaldı! - Son Dakika
Teknoloji

Galaxy S5 Sınıfta Kaldı!

Samsung'un, Galaxy S5'ten beklediği başarının yakınından bile geçemediği ortaya çıktı!

24.11.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung'un karlarının 5.7 milyar dolardan 1.65 milyar dolara düşmesinin arkasındaki önemli nedenlerden bir tanesi, ortaya çıktı. Wall Street Journal'ın yeni raporuna göre Nisan'da tanıtılan , Samsung'un beklediği ilgiyi görmedi.

Galaxy S5'e ilginin düşük olmasının ardında yapılan donanımsal geliştirmelerin yetersiz olması gibi nedenler bulunduğu söyleniyor. Güney Kore merkezli firmanın tahmin ettiği satış seviyesini yakalayamaması, çok sayıda Galaxy S5'in depolarda bekletildiği, stokların eritilmesi için reklam üzerinde durulduğu anlamına geliyor. Samsung, ABD'deki Galaxy S5 satışlarında 'e göre yükseliş kaydetse de, ikinci en büyük pazarı olan Çin'deki satışları yüzde 50 geriledi. Firma bunlar dışındaki tüm pazarlarda da gerileme kaydetti.

Samsung, şu ana kadar tahmininin yüzde 40 altında Galaxy S5 satmış bulunuyor. Ancak firmanın bu kötü gidişatı çevirmek için planları da var. Samsung'un 2015'te akıllı telefon modeli sayısını azaltacağını geçtiğimiz günlerde öğrenmiştik. Bunun yanında firma,vegibi daha üst seviye materyallere sahip telefonlarla kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Galaxy S5 Sınıfta Kaldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali gel: Isminde hayir yok 0 0 Yanıtla

Advertisement