Garzan'da Rekor Hasıla Elde Edildi - Son Dakika
Yerel

Garzan'da Rekor Hasıla Elde Edildi

Garzan\'da Rekor Hasıla Elde Edildi

Siirt’in önemli tarımsal alanlarından Kurtalan ilçesinin Garzan bölgesinde bu yıl elde edilen buğday hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü.

26.06.2015 15:44

Siirt'in önemli tarımsal alanlarından Kurtalan ilçesinin Garzan bölgesinde bu yıl elde edilen buğday hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü.

Garzan bölgesi sulak arazilerdeki ürün verimini almaya başlayan çiftçiler hasattan oldukça memnun olduklarını belirtti. Geçen yıl 80 bin ton ürün aldıklarını açıklayan çiftçiler, bu yıl ise 130 bin ton üzerinde hasat beklediklerini, bunun sebebinin ise kış ve ilkbahar aylarında yağan yağışların toprağı doyurmasından dolayı ürünün bol olduğunu açıkladı. Siirt ve çevre ilçelerinden en büyük hububat ekimin yapıldığı Garzan bölgesinde sulak arazilerin veriminin tarladaki ürüne yansıdığını belirten çiftçiler, "Geçen yıl göletler kuruma noktasına gelmişlerdi, ancak bu yıl Allah'a şükür böyle bir durum meydana gelmedi. Bu yıl yağan yağışlardan dolayı toprak doydu. Taşan göllerde rahatlıkla topraklarımızı suladık. Bu yıl bereket fışkırdı. Hasattan memnunuz." dedi.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise, "Hasat bayramımızı bayram havasında yaptık ve çiftçimizin yüzü bu yıl güldü. Çiftçimizin bir yıllık emeği ürününü biçtik ve 120 ile 130 bin ton arasında buğday, 35 bin ton civarında arpa ile 12-13 bin ton arasında kırmızı mercimek bekliyoruz. Çiftçimize hayırlı olsun" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Garzan'da Rekor Hasıla Elde Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement