Gazeteci Ahmet Çitilci'nin Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Ahmet Çitilci'nin Cenazesi Toprağa Verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Ahmet Çitilci'nin cenazesi İstanbul'da defnedildi.

17.11.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Ahmet Çitilci'nin cenazesi İstanbul'da defnedildi.

Çitilci için Cerrahpaşa Camisi'nde düzenlenen törene, ailesi ve yakınları katıldı.

Camide ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Çitilci'nin cenazesi, Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ahmet Çitilci kimdir?

Ahmet Çitilci, 1932'de Malatya'da doğdu. Malatya Lisesi'nden mezun olan Çitilci, mesleğe 1955'te Tercüman gazetesinde başladı. Vatan ve Akşam gazetelerinde çalışan, Yenigün gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü üstlenen Çitilci, Anadolu Ajansı ile Tercüman ve Milliyet gazetelerinin Malatya temsilciliğini yaparken, Malatya Valiliği'nin basın danışmanlığı görevini de sürdürdü.

Çeşitli sendikalarda basın danışmanlığı yapan Çitilci, "İşçinin Sesi" ile "Sanat ve Kültürde Kök" dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Çitilci, TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri raportörlüğünü uzun yıllar sürdürdü.

"Babıali'de Altın Yılı Yaşayan ve Yaşatan Ustalar" ödülü sahibi, evli ve dört çocuk babası Ahmet Çitilci, Basın Şeref Kartı taşıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Ahmet Çitilci'nin Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement