Gazeteci Baransu'nun "Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma" Davası - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Baransu'nun "Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma" Davası

Baransu hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

23.12.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Mehmet Baransu'nun yaptığı bir habere ilişkin "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçunu işlediği gerekçesiyle 9 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Mehmet Baransu ve avukatı katıldı. Davada müşteki olan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Elif Bakar, duruşmaya katılmadı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunma yapan Baransu, 16 Aralık 2013 tarihinde Taraf Gazetesi'nde bir haber yaptığını, bu haberin ardından Bakar'ın kendisinden şikayetçi olduğunu ve dava açıldığını anlattı.

Yaptığı haberin doğru olduğunu savunan Baransu, "Elif hanımı fişleyen devlettir. Bana teşekkür etmesi gerekirken neden dava açtı bilmiyorum. Ben bir hukuksuzluğu alıp kamu yararı gözeterek haber yaptım. Kişisel verileri ben değil devlet kaydediyor. Müştekinin isminin karşısında 'sosyal demokrat, F tipi, MHP'li, görev verilmemeli' yazıyordu ama ben haberimde kimsenin ismini yazmadım sadece fişlemeyi olduğu gibi yazdım. Haberde birçok kişinin ismi vardı. Bir de haberimi yalanlamasınlar diye belgelerini koydum" diye konuştu.

Baransu, bahsi geçen haberin kendisine Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi mailinden gönderildiğini iddia ederek, "Orada çalışan bir müdür gönderdi. Zaten bu şahısla ilgili de sonradan soruşturma açıldığını biliyorum" dedi.

Baransu'nun avukatı Veysel Ok da aynı habere konu başka bir dava daha açıldığını ve bu iki davanın birleştirilmesini talep etti.

Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Elif Bakar'ın olay tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nde grup başkanı olarak görev yaptığı anlatıldı.

İddianamede, Baransu'nun 16 Aralık 2013 tarihinde Taraf gazetesinde "2013 tarihli belgeye göre MİT'ten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın da çalışanlarını fişlediği ortaya çıktı" şeklinde haber yaptığı, haberde verilen çizelgede de müşteki Bakar'ın isminin yer aldığı ve bunun üzerine Bakar'ın Baransu'dan şikayetçi olduğu belirtildi.

Baransu'nun gerçeğe aykırı unsurlar içeren haberle kamu görevlisi olan Bakar'ın onur, şeref ve saygınlığını zedelediği belirtilen iddianamede, Baransu'nun "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" ve "hakaret" suçlarından 2 yıl 10 aydan 9 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Baransu'nun 'Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement