Gazi Mahallesi Operasyonu Polis Kamerasında - Son Dakika
Güncel

Gazi Mahallesi Operasyonu Polis Kamerasında

Gazi Mahallesi Operasyonu Polis Kamerasında

İstanbul emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz cuma günü Gazi Mahallesi'nde yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.

15.09.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz cuma günü Gazi Mahallesi'nde yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı. Operasyonla ilgili görüntülerinin de dağıtıldığı açıklamada, 45 adresin arandığı ve 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonu protesto için düzenlenen eylemler sonrası tekrar operasyon yapıldığı kaydedilirken bu operasyonda da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği vurgulandı.

48 ADRES, 15 GÖZALTI

Açıklamada operasyonun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtildi. Yazılı açıklamada, " Sultangazi'de sol bir terör örgütünün mahalli yapılanmasına yönelik olarak cuma günü 48 değişik adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda; silahla yaralama, yağma, 6136 SKM, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştiren/katılan kişiler ile örgüte yardım eden, silah ve malzemeleri saklayarak lojistik destek sağlayan kişilerin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

İKİNCİ OPERASYON YAPILDI

Yapılan operasyonu protesto etmek ve gözaltına alınan şüphelilere destek vermek amacıyla eylem hazırlığında olduğu belirtilen şüphelilere yönelik cumartesi günü bir kez daha operasyon yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Sultangazi'de metruk bir binada yapılan aramada çok sayıda el yapımı yangın çıkartıcı ele geçirilmiş, devam eden çalışmalar neticesinde Maltepe'de bir adrese yönelik yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmiş, 1 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalar neticesinde, 1 kalaşnikov marka otomatik tüfek, 4 pompalı tüfek, 1 havalı tüfek, 7 değişik çap ve markada tabanca, 1 havalı tabanca, 6 tabanca çerçevesi, 415 değişik çap ve markada fişek, 15 şarjör, çok sayıda tabanca aparatı, 84 kullanılmaya hazır el yapımı yangın çıkartıcı, 15 litre yanıcı ve yangın çıkartıcı kimyasal madde, 2 el telsizi, el dedektörü, metal polis rozeti ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin ardından adliyeye gönderildiği vurgulandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazi Mahallesi Operasyonu Polis Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement