Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mamak'ta Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mamak'ta Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi ortaklaşa anma programı düzenledi.

10.11.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi ortaklaşa anma programı düzenledi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Ebediyete intikalinin 77. yılında Atatürk'ü büyük bir saygı ve sevgiyle andıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Atatürk'ün bıraktığı bu güzel mirasa her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla sahip çıkıyoruz" dedi.

ASIRLARI AŞAN ADAM

Mamak Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, "Dünyada bazı şanslı milletlerin tarihlerinde; bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü ve ileri görüşlü oluşuyla tüm milletin saygı duyduğu, örnek liderleri vardır. Şüphesiz milletimiz şanlı tarihiyle bu liderlere sahip olan milletlerin başında gelir" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün dönemin Paris basınına 'Asırları aşan adam' olarak geçtiğini dile getiren Güney, "Mustafa Kemal'in ölümü elbette ki Türk milletini derin bir kedere sevk etmiş. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun ilkeleri ışığında ilerleyerek çağdaş ve modern bir dünya devleti haline gelmiştir" dedi. Programda Mamak'ta bulunan çeşitli okullardan gelen öğrencilerin hazırladığı şiirler, oratoryolar ve şarkılar seslendirildi. Programın ardından hazırlanan resim ve fotoğraf sergisi gezildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mamak'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement