Gaziantep - Fatma Şahin: Kızlarda Okullaşma Oranı Yüzde 40 - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Fatma Şahin: Kızlarda Okullaşma Oranı Yüzde 40

Fatma Şahin: Kızlarda okullaşma oranı yüzde 40GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Haydi Kızlar Yönetime' projesi kapsamında kız öğrenciler ile bir araya geldi.

15.02.2017 20:48

Fatma Şahin: Kızlarda okullaşma oranı yüzde 40

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Haydi Kızlar Yönetime' projesi kapsamında kız öğrenciler ile bir araya geldi. Şahin, kız öğrencilerin okullaşma oranının yüzde 40'a yükbeldiğini kaydederek, kızların hayatın her alanında yer almaları için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Haydi Kızlar Yönetime' projesinin ilk toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu ve lise öğrencileri katıldı. Toplantının açılışın konuşan Fatma Şahin, kız çocuklarının 15 yıl önce sadece yüzde 14'nün okula gittiğini yapılan çalışmalar neticesinde bu rakamın bugün yüzde 40'a ulaştığını kaydederek şunları söyledi:

"Dünya artık kast döneminin bittiği, teknoloji çağının başladığı bir dönemde, bu yüzden zamanın ruhunu iyi anlamımız lazım. Silikon vadisinin, araştırma çalışmalarının konuşulduğu bir çağda yer alıyoruz. Herkes büyük bir rekabet içerisinde, bu rekabetin içerisinde bireyler var. Bu çağda verilen mücadele bireysel bir mücadeledir. Dolayısıyla birey büyük bir rekabet içerisinde, şehirler büyük bir rekabet içerisinde, dünya rekabet halinde. Artık şehirler yarışıyor, ülkeler yarışıyor. Bu yarış içerisinde hedef koymalı ve bu hedefe ulaşmamız gerekiyor. Bizim ülke olarak hedefimiz, Cumhuriyetin 100'üncü yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Önümüzdeki engelleri aşarsak, hedefimize ulaşabiliriz. Bu hedefimize ulaşmamız için insanı merkeze alan, sosyal adalet ve sosyal barışı sağlamamız lazım. Bunun için özellikle kız çocuklarımızı hayatın her alanına katmamız lazım. Son rakamlara baktığımız zaman 15 yıl önce kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 14 iken, şuan yüzde 40 oldu. Bu oranı daha da artırmak için aralık vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz." Toplantının ardından öğrenciler Fatma Şahin'e çicek takdim etti.

Gaziantep - Fatma Şahin: Kızlarda Okullaşma Oranı Yüzde 40
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Fatma Şahin: Kızlarda Okullaşma Oranı Yüzde 40 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement