Gaziantep'te Asgari Ücret Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Asgari Ücret Protestosu

Gaziantep\'te Asgari Ücret Protestosu

Gaziantep'te, Büro Emekçileri Sendikası üyeleri yaptıkları protesto ile asgari ücrete yapılan zammı yetersiz bulduklarını dile getirdi.

08.01.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Büro Emekçileri Sendikası üyeleri yaptıkları protesto ile asgari ücrete yapılan zammı yetersiz bulduklarını dile getirdi.

Öğle saatlerinde İşkur İl Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyesi işçiler, 2015 yılı için asgari ücrete günlük 1 liralık zam getirildiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Her geçen gün daha da yoksullaştırıldıklarını, SGK ve İşkur emekçilerine yılda iki kez verilen ikramiyelerin de iptal edildiğini ifade eden işçiler adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Yunus Çiçek, 15 Ocak tarihi itibariyle ikramiye talep dilekçelerini ilgili kurumlara vereceklerini ve kabul edilmemesi halinde binlerce dava ile hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi.

Öte yandan bu açıklamanın ardından daha önce Büro Memur-Sen üyesi olan 15 kişi, haklarını savunamadığını öne sürdüğü sendikalarından istifa ederek Büro Emekçileri Sendikası'na geçtiklerini kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Asgari Ücret Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement