Gaziantep'te İmza Protokolleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te İmza Protokolleri Devam Ediyor

Gaziantep\'te İmza Protokolleri Devam Ediyor

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantepli İşadamı Selim Acar arasında 33 derslikli ortaokul için protokol imzalandı.

14.01.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantepli İşadamı Selim Acar arasında 33 derslikli ortaokul için protokol imzalandı. 2011 yılında başlatılan okul imza protokolü uygulamasına hayırseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen imza protokolünde konuşan Vali Erdal Ata, okulu yaptırmak için girişimde bulunan hayırsever Selim Acar'a teşekkür etti. Ülkenin ve Gaziantep'in en büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunun altını çizen Ata, "Bugün burada yeni bir okulun protokolünü imzalamak için toplanmış bulunuyoruz. İş adamımız Selim Acar, Şehitkamil ilçemizde 33 derslikli bir okul yaptırmak üzere daha önceden görüşmelerimiz devam ediyordu. Kendisi de söz vermişti ancak arsa ile ilgili sorun çözülemediği için biraz gecikmeli de olsa bugün bu protokolü imzalayacağız. İlimizin ve ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesinin eğitim olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Devlet olarak da millet olarak da eğitime daha fazla önem vermemiz gerektiğini daima gündemde tutmaya çalışıyoruz" dedi.

2011 yılında başlattıkları kampanya ile 76. protokolü imzalayacaklarını belirten Vali Ata, "Bugün bu kampanya çerçevesinde 76. protokolümüz olacak. Eğer arsa sorunumuz olmasaydı; sırada bekleyen hayırseverlerimize arsa verilmiş olsaydı; tahmin ediyorum bu rakam 100'ün üzerine çıkacaktı. Ama inanıyorum; 2014 yılında bu rakam 100'ün üzerine çıkaracağız. Bizim hedefimizde 2015 yılı sonu itibariyle bizim için hedef gösterilen 9 bin 300 dersliğe yetişmeyi ve ya 9 bin 300 derslik yaptırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Hayırsever İşadamı Selim Acar ise "Antep'imize ilimize hayırlı olsun. İnşallah en kısa zamanda arsamızı alıp inşaatını yapıp bitireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından basın mensupları ile bir süre sohbet eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, gazetecilerden eğitimle ilgili konuları daima gündemde tutulması ricasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te İmza Protokolleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement