Gaziantep'te Mimarlar Belediyelere Karşı Açtığı 4 Davayı Kazandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Mimarlar Belediyelere Karşı Açtığı 4 Davayı Kazandı

Gaziantep\'te Mimarlar Belediyelere Karşı Açtığı 4 Davayı Kazandı

Gaziantep'te mimarlar belediyelere karşı açtığı 4 davayı kazandıGAZİANTEP Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, oda olarak belediyelere imar konularında açtıkları 4 davayı kazandıklarını söyledi.

03.10.2016 16:18

Gaziantep'te mimarlar belediyelere karşı açtığı 4 davayı kazandı

GAZİANTEP Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, oda olarak belediyelere imar konularında açtıkları 4 davayı kazandıklarını söyledi.

Dünya Mimarlık Günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Girişken, giderek ağırlaşan şartlarda mesleklerini yürütmeye çalıştıklarını ifade etti. 'Gaziantep Mimarlık Günü' adı altında 2 hafta süren etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Girişken şöyle konuştu: "Amacımız Ekim ayını Gaziantep'te bilim, kültür, sanat dolu bir aya dönüştürmektir. Odamızın belediyeler aleyhine açtığı 4 dava lehimize sonuçlandı. Bunların içerisinde Şahinbey bölgesinde yapılaması planlanan yurt vardı. Biz yurt yapılmasını destekliyoruz fakat yurt yüksekliği emsal değerlerden fazlaydı ve buna yapılan itirazımız kabul edildi. Diğer iki davamız ise büyükşehir belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi'ne yönelik olan davalarımız. Buda Osmangazi Mahallemizde bulunan yeşil alanın düşük yükseklikte evler yapılmasına yönelik itirazımızdı ve mahkeme bu davalarımızda da bizi haklı görerek lehimize karar verdi. Bir diğer davamız ise Ekolojik Kent projesi içerisine yapılması planlanan ve imar tadilatı yapılan merkezi iş alanı bölgesine konut yapılmasına yönelikti. Mahkeme burada da merkezi iş alanı olarak ayrılan bölgeye konut yapılmamasına yönelik bir karar aldı. Biz bu kararları açıklarken, mutluluk duymuyoruz. Biz artık bu tür konularda dava açmak istemiyoruz. Bunun yerine enerjimizi farklı yerlerde kullanmak istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Mimarlar Belediyelere Karşı Açtığı 4 Davayı Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement