Gaziantep Üniversitesi Öğrencilere Aşure Dağıttı. - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Üniversitesi Öğrencilere Aşure Dağıttı.

Gaziantep Üniversitesi Öğrencilere Aşure Dağıttı.

Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilere aşure dağıtıldı.

28.10.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi'nde öğrencilere aşure dağıtıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından Merkezi Kafeterya önünde öğrencilere aşure ikram edildi. Aşure ikramından öğrenciler memnuniyetini dile getirdi.

Rektör Coşkun, "Aşure günü bizim için çok özel bir gün. Muharrem ayının 10. günü olan bu gün, hem tarihten gelen dini kültürümüzün derinliklerinden gelmesi bakımından da çok önemli. Bizde bu anlamda tüm gençlerimizle, öğrencilerimizle birlikte, belediyemizin dağıttığı bu aşure için müteşekkiriz. Bütün gençlerimiz bir arada. Kardeşliğin iklimini tesis etmek, bu güzel birlikteliğin tesisini görmek anlamında çok güzel bir gün. Katkı veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder, nice aşure günlerinde sağlıkla, mutlulukla, başarıyla, refahla, kardeşlikle idrak etmeyi temenni ediyorum" dedi.

Muharrem ayının tarihte önemli hadiselerin vuku bulduğu bir ay olduğunu söyleyen Tahmazoğlu ise "Muharrem ayının 10. gününde bizde Şahinbey Belediyesi olarak Gaziantep Üniversitesi'nde aşure dağıtımını geleneksel hale getirdik. Amacımız, içerisinde 17 çeşit malzeme bulunan ve her birinin farklı tatları, şekilleri farklı olan ama bir araya gelerek bu güzel tatlıyı bir araya getirdiği gibi biz de toplum olarak renklerimizle, farklılıklarımızı birleştirerek aynı güzelliği ortaya çıkartıyoruz" diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, Rektör Coşkun'a aşure dağıtımında desteği nedeniyle teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Üniversitesi Öğrencilere Aşure Dağıttı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement