Gaziantepspor'dan Cenk Tosun Açıklaması - Son Dakika
Spor

Gaziantepspor'dan Cenk Tosun Açıklaması

Gaziantepspor\'dan Cenk Tosun Açıklaması

Gaziantepspor tarafından yapılan açıklamada Beşiktaş'a transfer edilen Cenk Tosun'un sağlık durumu ile ilgili bilgiler verildi.

16.07.2014 13:33  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepspor tarafından yapılan açıklamada Beşiktaş'a transfer edilen Cenk Tosun'un sağlık durumu ile ilgili bilgiler verildi.

Gaziantepspor'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı Medya organlarında yayımlanan 'Cenk Tosun'a Gaziantepspor'da yanlış teşhis konuldu' haberine ilişkin sağlık ekibimiz tarafından konu hakkında açıklama yapılma ihtiyacı duyulmuştur. Eski futbolcumuz Cenk Tosun, 2013-2014 sezonu boyunca 31 resmi müsabakada ilk 11 de sahada görev almış olup, 1 maçta cezalı, 1 maçta izinli ve 1 maçta sakat olması nedeniyle forma giyememiştir. Sakatlığı sebebiyle oynamadığı maçta ise kasık bölgesindeki sıkıntı nedeniyle değil, alt adalesinden yaşadığı problem sebebiyle oynatılmamıştır. Eski sporcumuz, 2013-2014 sezonu içerisinde dönem dönem kasık bölgesinde ağrılar hissetmiş yapılan fizik muayene ve tetkikler sonucunda doğru teşhis konulmuş ve sporcumuza sezon içerisinde yapılabilecek en uygun tedavi uygulanmıştır. Sezon sonu içinse gerekli önerilerde bulunulmuştur. Sporcumuz, Kulübümüz bünyesinden ayrıldıktan sonra, Almanya da yaptırdığı son tetkikler sonucunda 3 Haziran 2014 tarihinde 'Kasık Fıtığı' ameliyatı olmuştur. Tıbbi literatürde yer aldığı üzere bu ameliyattan aktif spora dönüş süresi ortalama olarak 4-6 haftadır. Ameliyattan 4 hafta sonra Cenk Tosun takımıyla çalışmalara başlamış ve ağrıları ortaya çıkması üzerine rehabilitasyon süreci iki hafta daha uzatılmıştır. Cenk Tosun'un 10 Temmuz 2014 tarihinde Lig TV'de yayınlanan röportajında kendisinin de ifadesiyle çalışmalara erken başladığı düşünülmüştür. Tamamıyla Gaziantepspor Kulübü'nden bağımsız olan bu süreçte ise Beşiktaş Kulüp Doktoru tarafından Osteitis Pubis tanısı koyulmuş ve sıklıkla uygulanabilen enjeksiyon tedavisi uygulanmıştır. Belirtmiş olduğumuz ayrıntılarda açıkça anlaşılabildiği üzere eski sporcumuzun Kulübümüzün bünyesinde bulunduğu dönemde yaşadığı sağlık problemlerinde, Gaziantepspor Sağlık Ekibi olarak en doğru teşhisi konulmuş en uygun tedavi yöntemleri uygulanarak üzerine düşen görev yapılmıştır."

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gaziantepspor'dan Cenk Tosun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement