Gaziemir'de 'Anlamlı' Sergi - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'de 'Anlamlı' Sergi

Gaziemir\'de \'Anlamlı\' Sergi

Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semtevleri’nde düzenlediği Resim Kurslarına katılan çocuk kursiyerlerin eserleri Kültür Evi’nde görücüye çıktı.

02.06.2014 13:00

Gaziemir Belediyesi'nin Cumhuriyet Semtevleri'nde düzenlediği Resim Kurslarına katılan çocuk kursiyerlerin eserleri Kültür Evi'nde görücüye çıktı. Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlerin karikatürler ve fotoğraflarla anıldığı serginin açılışında konuşan Başkan Şenol, "Aydınlık beyinleri kontrol altına tutmak isteyenler, bunu asla başaramayacaklar" diye konuştu.

49 farklı branşta düzenlediği kurslarla her yaştan Gaziemirlinin hayatına dokunan Gaziemir Belediyesi, Cumhuriyet Semtevleri'nde düzenlenen resim kurslarına katılan çocuk kursiyerlerin çizdikleri resimler Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi'nde görücüye çıktı. Minik kursiyerlerin birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı sergi açılışını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve çocuk kursiyerler yaptı. Miniklerin yıl boyunca çizdikleri resimlerin yer aldığı sergide Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden madenciler anıldı. Serginin 'Soma Köşesi'nde fotoğraflar ve karikatürlerle maden kazasında hayatını kaybedenler anıldı. Maden işçilerinin kullandığı çizme ve kömüründe yer aldığı özel köşe ziyaretçilerin duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu.

GERİ KALMIŞ ÜLKELERİN LİDERİ DEĞİLİZ

Sergiyi kursiyerler çocuklarla birlikte gezen ve onların ağzından çizdikleri resimler hakkında bilgi alan Başkan Şenol, açılışta yaptığı konuşmada sosyal projelerle Gaziemirli vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam edeceklerinin altını çizerek şunları söyledi: "Ülkemizi yönetenler bilimi, teknolojiyi engellemeye çalışıyorlar. Ülkemizin aydınlık geleceği genç beyinleri susturmaya baskı altında tutmaya çalışıyorlar. Soma'da 301 işçi hayatını kaybetti. Bu kazayı 1800'lü yıllarda, 1900'lü yılların başında dünyada meydana gelen kazalarla karşılaştırıyorlar. Ama yıl 2014 ve 60 yıldan fazladır dünyanın hiçbir yerinde maden kazası yaşanmıyor. Bu ülke büyük ülke. Bu ülke geri kalmış ülkelerin lideri değildir. Atatürk'ü bayrağı unutturmaya çalışanlar bunu asla başaramayacaklar. Çünkü bu ülkenin teknolojiyle, bilimle yetişen aydınlık beyinli gençleri var ve onlar her şeyin farkındalar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'de 'Anlamlı' Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement