Gaziler Darbe Gecesini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Gaziler Darbe Gecesini Anlattı

Gaziler Darbe Gecesini Anlattı

Burdur'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Burdur Valiliği işbirliğiyle 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adıyla konferans düzenlendi.

18.11.2016 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Burdur Valiliği işbirliğiyle 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adıyla konferans düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'ndaki programa, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Karaca, vali yardımcıları, kaymakamlar, 15 Temmuz'da şehit olan Burdurlu polis memuru Akif Altay'ın eşi Gülsüm Altay ile vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, "15 Temmuz bizim bu coğrafyadan silinip, gerek ülke olarak gerek gönül coğrafyamızdaki insanlar olarak ülkenin işgal edilmesi suretiyle birilerine peşkeş çekilme süreci idi. Milletimizin sağduyusuyla, imanıyla vatan sevgisiyle, insan sevgisiyle buna dur dedik" dedi.

Ardından 15 Temmuz gazileri kalkışma gecesi yaşadıklarını anlattı. İstanbul Saraçhane'de yaralanan 14 yaşındaki Adviye Gül, "O gece dışarı çıkarken her şeye hazırlıklı olsak da düşünemediğimiz bir şey vardı. Darbe girişimini yapanın bizim askerimiz oluğunu, bize kurşun sıkmayacağını düşünemedik. Bizim içimizden kişilerdi. Gittiğimiz zaman onların yüzündeki hainliği ve onların insanların üzerine hiç acımadan kurşun sıktığını, tanklarla üzerine yürüdüğünü gördüğümüzde durumun böyle olmadığını anladık. Saraçhane'deki kişilerin bu iş için özel yetiştirilmiş kişiler olduğunu gördük. Mermi kolumdan girip sırtımdan çıktı" dedi.

Ankara'da Çankaya Köşkü önünde yaralanan Yaşar Yaldız ise "Başbakanlığın önüne 5 zırhlı personel taşıyıcı geldi. Ben de elimdeki bayrakla onların üzerine yürüdüm. Bir korku hatırlamıyorum. Korku olsa kimse kurşunların üzerine gidemez. O gece çok karanlıktı ama gündüzü aydınlık oldu. İçimizdeki hainler temizlendi" diye konuştu.

Ankara'da kardeşi Şehit olan Hakan Yiğit de "Aklımıza darbe olacağı gelmemişti. Memlekette huzur, istikrar hizmet varken darbe aklımız gelmemişti" dedi.

Vali Şerif Yılmaz, programın sonunda şehit polis Akif Altay'ın eşi Gülsüm Altay ve konuşmacılara Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziler Darbe Gecesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement