Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Gittiler - Son Dakika
Yerel

Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Gittiler

Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Gittiler

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına’ isimli proje kapsamında 90 öğrenci Çanakkale’ye yolcu edildi.

15.04.2014 13:08

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına' isimli proje kapsamında 90 öğrenci Çanakkale'ye yolcu edildi.

Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen uğurlama töreninde aileler, gaziler şehri olan Gaziantep'ten şehitler şehri olan Çanakkale'ye gidecek çocukları ile vedalaştı. Çanakkale ve İstanbul'a düzenlenecek olan geziye, Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerindeki 26 lise ve dengi okullardan derslerinde başarılı olan 90 öğrenci katılıyor.

Öğrenciler gezi kapsamında Çanakkale'de ecdadın tarih yazdığı Kilitbahir, Seddülbahir, Mecidiye Tabyası, Hamidiye Bataryaları, Tekke Koyu, Ertuğrul Koyu, Hisarlık Tepe gibi tarihi mekanları gezecekler. Öğrenciler ayrıca gezi kapsamında İstanbul'da Minia Türk, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi, Dolmabahçe Sarayı'nı da ziyaret edecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Gittiler - Son Dakika


Advertisement