Geçimini Ağaçtan Çıkarıyor - Son Dakika
Yerel

Geçimini Ağaçtan Çıkarıyor

Geçimini Ağaçtan Çıkarıyor

Selim İnan adlı köylü, Siirt-Kurtalan karayolu 18. kilometresinde bulunan Aktaş köyünde özel olarak yetiştirdiği fidanları satarak geçimini sağlıyor.

16.04.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selim İnan adlı köylü, Siirt- Kurtalan karayolu 18. kilometresinde bulunan Aktaş köyünde özel olarak yetiştirdiği fidanları satarak geçimini sağlıyor.

Merkeze bağlı Aktaş köyünde kendisine ait tarlasında her çeşit meyve ağacı yetiştiren Selim İnan, il merkezine getirip sattığı ağaçlardan geçimini sağlıyor. Yıllarca işsiz kaldığını belirten 6 çocuk babası Selim İnan, köyde kendisine ait arsada her çeşit meyve ağacı yetiştirip bunları satarak, gelir kapısı bulduğunu, özellikle emek sarf ederek para kazanmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Her kesimden vatandaşın alabileceği, fıstık, nar, üzüm, badem kayısı, elma, incir ceviz ve şeftali ağacının kendisinde mevcut olduğunu belirten İnan, "Bölgemizde yetişebilen tüm meyve ağaç fidanı yetiştiriyorum. Bir ara işsiz kaldığımda hobi olarak yaptığım bu mesleği gelir kapısı haline getirdim. Oldukça vatandaşlardan talep geliyor. Özellikle kırsaldan gelip meyve ağacı alan çiftçilerimiz var. Bazı vatandaşlar da kendi bahçesine ekiyor. Ağaç fidanlarını 3 lira ile 15 lira arasında satıyorum. Genellikle fıstık, kayısı, elma, nar, incir, ceviz, şeftali ve çam fidanlarını satıyor. Gelen müşterilerde sattığım ağaç fidanlarını beğenerek alıyor" şeklinde konuştu.

Sabit bir yeri olmadığı için yetiştirdiği ağaçları Siirt şehir merkezinde boş bulduğu alanda sattığını belirten İnan, ekonomik durumu el verdiğinde sabit bir alan kiralayacağını sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geçimini Ağaçtan Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement