Gediz'e Belediye Eli Değdi - Son Dakika
Güncel

Gediz'e Belediye Eli Değdi

Gediz Nehri'nin taşması sonucu ovada mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanlar için Turgutlu Belediyesi geniş kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

03.01.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde artan yağışlar nedeniyle Gediz Nehri belirli bölgelerde taşmış ve çevresinde yer alan tarım arazileri ile hayvan çiftliklerinde önemli zarara yol açmıştı. Gediz Nehri'nin üzerindeki birçok köprü de taşkın nedeniyle kullanılamaz duruma gelmişti.

Gediz Nehrinin taşmasıyla göl olan Geren ve Arpalık Mevkiinde mahsur kalan vatandaşların imdadına Belediye yetişti. Mahsur kalan vatandaşlar ile hayvan damlarındaki hayvanların kurtarılması için Belediye Başkanı Turgay Şirin'in girişimleri ve talimatları sonucunda Sinirli yolu Turgutlu Belediyesi ekipleri tarafından kazılarak açılan kanal ile suyun boşaltılması sağlandı.

Taşan Gediz Nehri'ne ilk müdahale, perşembe akşamından itibaren Belediye ekipleri tarafından yapılarak arazi sahiplerinin zararlarının büyümesi engellenmeye ve taşkının tahliyesine çalışıldı. Cuma günü bölgeye gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, alanda incelemelerde bulunarak Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve çiftçilerle görüştü.

Turgutlu Belediye tarafından Gediz Nehri'nin taşan bölgesinde yapılan çalışmalara cuma gecesi geç saatlerde de devam edildi. Nehirden taşan suyun tahliyesi amacıyla açılan alana ekipler tarafından menfezler döşeniyor. Suyun belirli bir noktaya kadar kontrolünü sağlamak ve tahliyesini gerçekleştirmek amacıyla yapılan çalışmalar, ekipler ve iş makineleri tarafından gece saatlerinde iş makinelerinin farları ve el fenerleri ile sürdürüldü.

Taşkın bölgesinde arazisi olan çiftçiler aralıksız olarak sürdürülen çalışmalardan dolayı Belediye ekiplerine teşekkür ederek, nehrin Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmesi zorunluluğunun bir kez daha ortaya çıkan ciddi zararla görünür hale geldiğini ifade ediyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gediz'e Belediye Eli Değdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement