Geleceğin Sporcuları, Hayalleri İçin Ter Döktü - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Sporcuları, Hayalleri İçin Ter Döktü

Büyükçekmece Belediyesi tarafından hizmete sunulan spor okullarında yeteneklerine uygun branşlarda spor yapmak isteyen çocuklar, spor testi programında hayalleri için ter döktü.

17.06.2015 11:21

Büyükçekmece Belediyesi tarafından hizmete sunulan spor okullarında yeteneklerine uygun branşlarda spor yapmak isteyen çocuklar, spor testi programında hayalleri için ter döktü.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Her Çocuk Bir Yıldızdır' projesi kapsamında Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi'nde bir araya gelen çocuklar, gelecekte yapmak istedikleri spor branşları için testlerden geçirildi. Haliç Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından boy, kilo ve fiziksel testlerden geçirilen çocuklar, daha sonra koşu parkurunda çaba harcadı. Gerçekleştirilen testler sonucunda çocuklar, Büyükçekmece Belediyesi Spor Okulları'nda uzmanlaşmak istedikleri ve yetenekleri uygun olan spor branşlarında eğitimlerine devam edecek.

Oğlu Erdem ile beraber testlere gelen Derya Gürbüz, hizmetten memnun olduklarını belirterek, " Çocukların gelişimi açısından yararları faydalı bir program. Çocuklar hem eğleniyor hem de spor yaparak gelişimlerini tamamlamış oluyorlar herkese tavsiye ediyoruz. Boy kilo, kulaç, kas, yağ, hız denge testlerinden geçtiler. Atletizm için başvurduk biz buraya daha sonra istediğine göre istediği alanlara göre çocuğumuz devam edecek arkasında destekçiyiz" dedi.

"AMAÇ, SAĞLIKLI BEDENLER OLUŞTURABİLMEK"

Büyükçekmece Belediyesi İşleri Müdürlüğü Tesisler Sorumlusu Hasan Koyuncu, Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde kurulan yaz spor okulları için çalışmalar yapıldığını ifade ederek, " Bilimsel veriler ile çocuklarımızı yönlendirmek daha sonra onlara bir karne sunmak ve onların gelişimlerinin hangi yönde olduğunu tespit etmek bu anlamda bilimsel veri olması açısından böyle bir program gerçekleştirdik. Burada amaç sağlıklı bedenler ve çocuklarımızın spor yapabilmesi ve bu işi daha ciddi yapabilmesidir" diye konuştu.

Öte yandan testlere katılan öğrencilerden Hüseyin Can Bolat ise ileride futbolcu olmak istediğini belirtip geçtiği testlerden bahsederek, "Bence gayet iyi bir şey yaptılar. Çünkü çoğu arkadaşımız paralı olduğu için spor yapamıyorlardı. Burada bu programla herkes spor yapma imkanına sahip olacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Sporcuları, Hayalleri İçin Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement