Geleceğin Yazarı Barışı Güvercinin Gözünden Anlattı - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Yazarı Barışı Güvercinin Gözünden Anlattı

Geleceğin Yazarı Barışı Güvercinin Gözünden Anlattı

İhlas Koleji öğrencisi İrem Ayşe Kayacıoğlu, “Geleceğin Yazarlarından Öyküler” yarışmasında mansiyon ödülü kazandı.

09.04.2014 18:05

İhlas Koleji öğrencisi İrem Ayşe Kayacıoğlu, "Geleceğin Yazarlarından Öyküler" yarışmasında mansiyon ödülü kazandı.

Barış teması altında yapılan öykü yarışmasına Türkiye genelinde 70 okuldan 500'ü aşkın öykü katıldı. Yarışmaya, Beyaz Güvercin isimli çalışmasıyla katılan Kayacıoğlu da kendi kategorisinde ödüle layık görüldü. Öyküsünde barışın simgesi olan beyaz bir güvercinin hüzünlü hikayesini anlatan Kayacıoğlu, bunu yazıya aktarırken farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştığını söyledi. Barışı beyaz bir güvercinin gözünden anlattığını belirten Kayacıoğlu, "Barışı beyaz bir güvercinin hisleriyle yazdım. İnsanların farklı bir düşünceyle okumasını istedim" dedi.

Özel Bahçelievler İhlas İlk ve Ortaokulu Müdürü Server Gürsoy da Kayacıoğlu'nu başarısından dolayı tebrik etti. İrem'in okulunda örnek bir öğrenci olduğuna dikkat çeken Gürsoy, her zaman çevresine karşı saygılı ve yardımsever bir öğrenci olduğunu vurguladı.

Kayacıoğlu'nun ödül aldığı yarışmanın ödül töreni 16 Mayıs günü Kozzy Alışveriş Merkezi Gazanfer Özcan sahnesinde gerçekleştirilecek.

ÖYKÜDEN BİR BÖLÜM

Derin uykusundan uyanmış hala hıçkırıklara boğuluyordu. Ama sonradan anlamaya başladı. Bir anda düzeltemezdi ki her şeyi. Hep kaçıp durmuştu zaten. Şimdi biraz uğraşmalıydı. Tabi her şeyin üstüne atlamamalıydı. O bir güvercindi ve kocaman şeyleri bir anda yapamazdı. Yine kabul etmeliydi ki ne olursa olsun o kararlı ve barışı temsil eden bir güvercindi. Yani birçok şeyi yapabilirdi. Ne hiçbir şey yapamayan ne de her şeyi yapabilen biriydi. Hatta büyük olaylarla dikkat çekecekti o başaracaktı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Yazarı Barışı Güvercinin Gözünden Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement