Gelin ve Kaynananın Okuma Yazma Aşkı - Son Dakika
Güncel

Gelin ve Kaynananın Okuma Yazma Aşkı

Muş (AA) - Muş'un Güdümlü köyünde yaşayan Bircan Kaya ve gelini Nafiye Kaya, köy okulunda açılan kursta okuma yazma öğrenmek için yoğun çaba harcıyor.

24.11.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş (AA) - Muş'un Güdümlü köyünde yaşayan Bircan Kaya ve gelini Nafiye Kaya, köy okulunda açılan kursta okuma yazma öğrenmek için yoğun çaba harcıyor.

Güdümlü köyünün Kurtuluş mezrasındaki ilkokulda açılan kursa katılan vatandaşlar, ilerleyen yaşlarına rağmen okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.

Köyde 45 yaşındaki Bircan Kaya da gelini Nafiye Kaya ile kursa katılarak, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hafta sonları zamanlarının büyük kısmını okuma yazma öğrenerek geçiren kaynana ve gelinin eğitime olan ilgisi takdir topluyor.

Kaynana Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, zamanında ailevi nedenlerden dolayı okula gidemediğini ifade ederek, daha çok Türkçe öğrenmek için kursa yazıldığını söyledi.

"Torunumu da yanımıza aldık"

Genç yaşta öğrenemediklerini şimdi öğrenmeye gayret gösterdiğini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Ailelerimiz bizi okula göndermedi. Bu nedenle okuma yazma bilmiyoruz. Bunu telafi etmek ve cahil kalmamak için gelinimle okuma yazma kursuna katıldık. Okuma yazma öğrenmek ve Türkçe konuşmak istiyoruz. Evde kimse kalmadığı için torunumu da yanımıza aldık. Bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyoruz."

Gelin Kaya ise boş zamanının büyük kısmını okuma yazma öğrenerek geçirdiğini, kursta öğrendiklerinin sosyal yaşamını daha da güzelleştirdiğini kaydetti.

Kursa katılan köylülerden 65 yaşındaki Fatma Yıldırak da okuma yazma bilmediği için birçok yerde kendisini ifade etmekte zorlandığını anlattı.

Köyde yaşadığı için çocukluğunda okula gidemediğini belirten Yıldırak, "Hastaneye gittiğimde doktorlar, 'neyin var' diye sorduğunda kendimi yeteri kadar anlatamıyorum. Bu açıdan okuma yazma kursuna katıldım. Özellikle Türkçe'yi öğrenmek istiyorum. Çünkü dilim yoktur, derdim çoktur." dedi.

Kursta vatandaşlara okuma yazma öğreten ücretli öğretmen Cengiz Sur ise "cahil kadın yoktur, okuyamayan kadın vardır" anlayışıyla hareket ettiğini belirtti.

Sur, vatandaşların kursa yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gelin ve Kaynananın Okuma Yazma Aşkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement