Gelinlikler Sıraya Girdi - Son Dakika
Yerel

Gelinlikler Sıraya Girdi

Gelinlikler Sıraya Girdi

Eskişehir’de gelinlikçiler, düğün sezonunun bu yaz döneminde çok kısa bir zaman dilimine sıkışması sebebiyle aldıkları siparişlerini yetiştirmekte güçlük çekiyorlar.

06.08.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de gelinlikçiler, düğün sezonunun bu yaz döneminde çok kısa bir zaman dilimine sıkışması sebebiyle aldıkları siparişlerini yetiştirmekte güçlük çekiyorlar.

Ramazan ayının bu yıl Haziran ve Temmuz aylarına denk gelmesi, bayram tatili, okulların açılması telaşı ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla arada kalan günlerde evlenecek olan çiftlerin özel dikim gelinlikleri, usta ellerde son hızda hazırlanmaya devam ediyor.

Eskişehir'de Esnaf Sarayı'nda Moda Evi sahibi olan Ayla Günen, yurt dışından da sipariş aldıklarını, iş olarak hızlı günler yaşadıklarını ifade etti. İş yoğunluğu yönünden geçirdikleri bu sıkışık dönemi anlatan Günen, "Şimdi Eskişehir'de gelinlik deyince ilk akla gelen yer Esnaf Sarayı gelinlikçiler katı. Burada herkesin işleri şu an çok yoğun. Bunun sebebi ise bu sene düğünler için sınırlı bir tarih aralığı olması. Yani yeni evlenecek bir çift gelinlik modelini seçip getiriyor. Bizim onu son hızda hazırlamamız 3 kişi ile 1 gün sürüyor. Tek başına bir kişinin bir gelinliği yapması 1 hafta sürer. Süreyi siz hesaplayın günde kaç tane düğün oluyor hepsine gelinlik dikiliyor" dedi

"YURT DIŞINDAN SİPARİŞLERİ KIZI GÖRMEDEN YAPIYORUZ"

Moda evi sahibi 26 yıldır gelinlik diken Ayla Gönen yurt dışından çok sipariş aldıklarını ve bunların da iş yoğunluğunu arttırdığını belirtti. Gönen, "Yurt dışından siparişlerimizi beden ve bacak boyuna göre hazırlayıp kargoyla gönderiyoruz. Yurt dışından siparişleri kızı görmeden yapıyoruz. Bizim gelinliklerimiz konfeksiyon usulü değil, el emeği göz nuru olduğu için her yerden müşterimiz var.

"İKİ BAYRAM ARASI DÜĞÜN OLMAZ LAFI HURAFEDİR"

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasındaki bu dönemde düğün yapmak için hiçbir engel teşkil etmediğini de söyleyen Günen, şöyle devam etti:

"Kim demiş iki bayram arasında düğün olmaz diye. Gayet güze oluyor. Bu laflar hurafedir. Dinimizde böyle bir şey yok. Vatandaşlar günde 3 tane düğüne gidiyorlar. Düğünden düğüne koşuyorlar. Biz de gelinlikleri yetiştireceğiz diye canımız çıkıyor. 26 yıldır bu sektörde çalışıyorum hiç böyle robot gibi çalışmamıştım. Gecemiz gündüzümüz yok bu ay. Sürekli gelinlikleri, kına kıyafetlerini yetiştirmeye çalışıyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelinlikler Sıraya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement