Gemerek'te Çocuk Bakımı Kursu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Gemerek'te Çocuk Bakımı Kursu Açılacak

Gemerek\'te Çocuk Bakımı Kursu Açılacak

Gemerek Halk Eğitim Merkezi tarafından çocuk bakımı kursu düzenleneceği bildirildi.

25.12.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gemerek Halk Eğitim Merkezi tarafından çocuk bakımı kursu düzenleneceği bildirildi.

Son günlerden çocuklara yönelik şiddetin artması üzerine harekete geçen Gemerek Halk Eğitim Merkezi çocuk bakımı kursu açma çalışmalarına başladı. Gemerek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Cemal Akbakla konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Yurdumuzda çocuklara yönelik şiddet olaylarının içler acısı hale gelmesi nedeniyle, konuya hem farkındalık yaratmak hem de duyarlılık kazandırmak amacıyla Gemerek Halk Eğitim Merkezi'nde evde çocuk bakımı konusunda bir kurs açmayı planlıyoruz. Yeterli sayıda kursiyere ulaştığımız zaman kursumuzu açacağız" dedi.

Gemerek Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sedat Bakır ise; "Günümüzde özellikle çocuklara yönelik şiddet olaylarından dolayı ailelerde bir güvensizlik ortamı oluşmuştur. Bizde ailelerimizi, bakıcıları, çevremizdeki halkı bilinçlendirme adına, daha bilinçli toplum yetiştirme adına evde çocuk bakımı adı altında bir kurs açmayı planlıyoruz. Gemerek Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

MÜFTÜDEN ÇOCUKLARA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ

Gemerek Müftüsü İhsan Öz çocuklara yönelik gerçekleştirilen şiddete tepki göstererek,"Dinimizde insan mükerrer bir varlıktır. Saygıya değer bir varlıktır. Özellikle peygamberimizin kendi çocuklarına kendi torunlarına saygısını hep beraber hatırlıyoruz. Toplumda bu sevgiyi aşılayamadığımız için tabii ki buna benzer üzücü olaylar oluyor. Bunu dinimizin hoş görmesi mümkün değil. Hepimiz çocukluk dönemimizde gördüğümüz olayları elbette kendi çocuklarımıza daha güzel bir şekilde yansıtmalıyız. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için, ona eğitim konusunda gerekli katkıyı anne baba olarak sağlamalıyız. Bu, anne baba olarak bize verilmiş bir görevdir. Her anne baba yetiştirmekte ve terbiye etmekle yükümlüdür. Dolayısıyla bu basındaki olay üzücü bir olay toplumumuzda görmek istemediğimiz, Müslümanlarda rastlamak istemediğimiz bir olay. Dolayısıyla dinimiz bu konuda bize belli ölçeler vermiş, bu ölçülerin dışında yanlış hareketlerde bulunmamız dinimizin bu konuda soracağı, ahrette bunun hesabını vereceğimizi hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Çocuklarımıza en güzel şekilde topluma yararlı, faydalı bir insan olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Dolayısıyla bu şiddet olayını şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şeyin olmaması için hutbelerimizde vaazlarımızda sohbetlerimizde bu konuyu işliyoruz. Toplumuzda da bundan sonra böyle bir olay görmek istemiyoruz."şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek'te Çocuk Bakımı Kursu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement