Gemerek ve Şarkışla'da 200 Kişi Sigarayı Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Gemerek ve Şarkışla'da 200 Kişi Sigarayı Bıraktı

Gemerek ve Şarkışla\'da 200 Kişi Sigarayı Bıraktı

Gemerek ve Şarkışla devlet hastanelerine sigarayı bırakmak için başvuran 700 sigara bağımlısından 200 kişi ilaç tedavisiyle sigarayı bıraktı.

03.09.2015 17:04

Gemerek ve Şarkışla devlet hastanelerine sigarayı bırakmak için başvuran 700 sigara bağımlısından 200 kişi ilaç tedavisiyle sigarayı bıraktı.

Şarkışla Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Elif Kaya tarafından yapılan tetkikler sonucu sigara bağımlısı hastalara ilaç verilirken, sigarayı bırakmaktaki yüksek oran vatandaşları fazlasıyla memnun etti. Bugüne kadar Gemerek ve Şarkışla devlet hastanelerini 700 kişinin sigaradan kurtulmak için muayene olduğu belirtilirken, verilen ilaçlar sayesinde 200 kişinin sigaradan kurtulduğu kaydedildi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Elif Kaya yaptığı açıklamada, "Gemerek ve Şarkışla devlet hastanelerinde yaptığımız muayeneler sonucu 200 hasta sigarayı ilaç sayesinde bıraktı. İlacın vücuttaki fonksiyonu sigara ile benzer özelliklere sahip olduğu için, vücutta sigaraya karşı olan isteği bitiriyor. Hasta sigarayla olan bağını koparıyor. Çünkü sigarayı içtiğinde artık haz almadığı gibi, sigara mide bulantısı ve kusmalara neden olabiliyor. İlacımızın bağımlılara cazip gelen en güzel yanı ise sigarayı içerek bırakıyorlar. Hem sigara içip hem ilaç içerek sigaradan yüzde 60 kurtuluyorlar, yüzde 40 irade gösteremeyen hastalar ise ilacı bırakarak sigaraya devam ediyorlar. Bugüne kadar muayene olan 700 hastadan 200'ünün bırakması, sigara bırakmadaki en etkili yöntemlerden birinin bu ilaç olduğunu gösteriyor. Gemerek'te özellikle bu oranın çok daha üzerine çıktık ve sigara bırakma oranı yüzde 60 gibi bir orana yaklaştı. Sigaradan kurtulmak isteyenleri Gemerek Devlet Hastanesi'ne bekliyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek ve Şarkışla'da 200 Kişi Sigarayı Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement