Genç İşsizlere İşkurdan 110 Kişilik İş Garantili Mesleki Eğitim - Son Dakika
Yerel

Genç İşsizlere İşkurdan 110 Kişilik İş Garantili Mesleki Eğitim

Genç İşsizlere İşkurdan 110 Kişilik İş Garantili Mesleki Eğitim

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gedik Döküm ve Vana San. A.Ş. arasında 110 kişilik istihdam garantili kurs ve işbaşı eğitim programı düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı.

01.04.2014 15:34

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gedik Döküm ve Vana San. A.Ş. arasında 110 kişilik istihdam garantili kurs ve işbaşı eğitim programı düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı.

İşverenlerin nitelikli işgücü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla İŞKUR'un düzenlemiş olduğu eğitim programlarıyla istihdamlarını artıran birçok firma, iş bulma zorluğu içerisinde bulunan birçok işsize de iş olanağı sağlıyor. Bu amaçla, yatırımlarını İstanbul'dan Sakarya'ya taşıyan ve Hendek 2'nci Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Gedik Döküm San. A.Ş. ile İŞKUR arasında imzalanan protokolle "Döküm Kalıpçılığı", "Maçacılık" ve "Basınçlı Döküm" mesleklerinde toplamda 110 kişilik istihdam garantili kurs ve işbaşı eğitim programı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İŞKUR, kısa vadeli olarak işletmelerde uygulanan kurs ve işbaşı eğitim programlarına katılanlar kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı ödemesinin ve genel sağlık sigortası primlerini yatırmasının yanında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı meslek sertifikası da vermektedir. Söz konusu belgeler ise, istihdamın kalıcı olması ve işten ayrılma durumunda işsizlere başka işletmelerde kolaylıkla iş bulabilmeleri için önemli bir referans olmaktadır.

Protokol imzalanmasından sonra açıklama yapan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, yeni yatırım yapan veya ilave yatırımla kapasite artırımına giderek istihdamını artıran firmalara İŞKUR'un desteğinin devam ettiğini belirtti. Bu amaçla, Gedik Döküm ve Vana San. A.Ş.'nin söz konusu mesleklerde ihtiyaç duyduğu 110 kişilik işgücü ihtiyacını İŞKUR programlarıyla desteklediklerini ve diğer firmalarla da devam eden mesleki eğitim faaliyetlerine iş arayan ve özellikle mesleği olmayan gençlerin başvurularını beklediklerini ifade etti.

Gedik Döküm ve Vana San. A.Ş. İdari İşler ve Personel Müdürü Hakan Polat ise, yeni yatırımlar için üretimlerini Sakarya'ya taşıdıklarını, bu nedenle firmanın üretimle ilgili işlerinde vasıflı işgücüne ihtiyaç duyduklarını ifade etti. İŞKUR ile ortaklaşa düzenlenecek olan istihdam garantili eğitim programlarıyla 23-35 yaş arası, en az ilköğretim mezunu Hendek ve Adapazarı merkezinde ikamet eden iş arayanların sertifika almalarını sağlayarak eğitim sonunda da istihdam etmek istediklerini açıkladı. Çalışanların memnuniyetini önemsediklerini ve bu nedenle çalışanlarını her türlü sosyal imkanlardan faydalandırdıklarını belirten Polat, "Kursiyerlerimizi de çalışanlarımızdan ayırmadan kurs süresi boyunca aynı maddi ve sosyal olanaklardan faydalandıracağız" dedi. İş ve meslek sahibi olmak isteyen herkesin bu tür işe girmeyi kolaylaştırıcı fırsatları değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Polat, işveren olarak İŞKUR'un bu desteğinin de motive edici bir unsur olduğunu ve hizmetlerinden dolayı İŞKUR'a teşekkürlerini ilettiğini ifade etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç İşsizlere İşkurdan 110 Kişilik İş Garantili Mesleki Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement