Genç Kaşifler" Bu Yılki Yolculuğunu Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Genç Kaşifler" Bu Yılki Yolculuğunu Tamamladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Genç Kaşifler Treni, 118 genç kızla çıktığı ikinci seferinin ardından bu yılki yolculuğunu tamamlamış oldu.

18.09.2014 14:30

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Genç Kaşifler Treni, 118 genç kızla çıktığı ikinci seferinin ardından bu yılki yolculuğunu tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Osmanlı coğrafyasını, gençlere tanıtmak amacıyla planlanan Genç Kaşifler Treni organizasyonu, 22 Ağustos-17 Eylül tarihlerinde 9 farklı ülkeye olmak üzere iki kez yolculuk yaptı ve 236 genci ağırladı. İlk seferini 22 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde 118 genç erkekle çıkan tren, ikinci yolculuğunu ise 5 Eylül-17 Eylül tarihlerinde 118 genç kızla yaptı.

İki tren yolculuğunda toplam 236 genç, Osmanlı coğrafyasını ve tarihini yerinde tanıma ve inceleme imkanı buldu. Romanya'da Bükreş, Macaristan'da Budapeşte, Avusturya'da Viyana, Hırvatistan'da Zagreb, Bosna-Hersek'te Saraybosna, Sırbistan'da Belgrad, Makendonya'da Üsküp, Kosova'da Priştine ve Yunanistan'da Selanik'i gezen, tarihi ve doğal güzellikleri görme fırsatı bulan gençler, çeşitli faaliyetlere de katıldı.

Genç Kaşifler, yolculuk boyunca kendilerine eşlik eden Osmanlı tarihi, Türk dış politikası ve Balkanlar gibi konularda alanında uzman tarihçilerden ders alarak, bilgilerini tazeledi.

Böylece, projenin bu yılki seferleri tamamlanmış oldu. Gençlerin sosyalleşmesi ve kitap okumaya teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje, gelecek dönem de devam edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Kaşifler' Bu Yılki Yolculuğunu Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement