Gençler, Battalgazi'de Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Gençler, Battalgazi'de Tarihi Mekanları Gezdi

Gençler, Battalgazi\'de Tarihi Mekanları Gezdi

“İlk Adımda Dost Eli” programı ile lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan öğrenci grubu, Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

23.03.2016 17:26

"İlk Adımda Dost Eli" programı ile lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan öğrenci grubu, Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün SODES projesi kapsamında organize ettiği "İlk Adımda Dost Eli" programı ile lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan öğrenci grubu, Battalgazi ilçesinde bulunan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Cami, Arslantepe Höyüğü, Namazgah, Sanat Sokağı gibi bir çok tarihi mekanı gezdi. Proje kapsamında bin 250 öğrencinin Battalgazi'yi gezmesi planlanırken, projenin amacının ülkemizin birlik ve beraberliğinin korunması çerçevesinde gençlerin terör örgütlerinin tuzağına düşmeden topluma yararlı bir birey olarak yetişmeleri amaçlandığı ifade edildi. Battalgazi Belediyesinde görevli rehberlerden tarihi mekanlar hakkında bilgiler alan gençler, Battalgazi Belediyesinin tarihi Battalgazi Kalesi'nin yeniden ayağa kaldırmasının çok büyük anlamlar içerdiğini ifade etti. Arslantepe Höyüğü'ne yoğun ilgi gösteren gençler, Malatya Emniyet Müdürlüğü ve Battalgazi Belediyesine teşekkür ederek, "Battalgazi'de Türk tarihine ışık tutacak güzel eserleri gördük. Çok güzel bir gün geçirdik. İnsan buraları gezerken tüyleri diken diken eden bir duygu hissine kapılıyor" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler, Battalgazi'de Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement